Kulturní závěr léta v Olomouci: Letní ples, dračí lodě, hudba i smažený had

Kulturní závěr léta v Olomouci: Letní ples, dračí lodě, hudba i smažený had  

I Olomoucký kraj se pomalu loučí s prázdninami, nicméně letní kulturní program ještě nekončí! Kulturní nadšenci i výletníci si přijdou totiž na své i na konci srpna a v září. Nabídka je velmi pestrá – od hudebních akcí po gurmánské festivaly, které poškádlí vaše chuťové pohárky.

Pohoda na hudebních festivalech

Arakain s Lucií Bílou, Jelen, No Name, Kryštof i Harlej. Na tyto interprety se mohou těšit návštěvníci festivalu Moravské hrady, který 23. a 24. srpna dorazí na hrad Bouzov, na němž zakončí svou letošní festivalovou šňůru. Na české hudební hvězdy vsadil i Flám Fest. Ten se uskuteční v sobotu  na koupališti v Zábřehu, kde vystoupí David Koller, Anna K., Pokáč, Circus Problem či Stracené Ráj.

Romantický ples na zámku

Přestože je plesová sezóna ještě v nedohlednu, na ples mohou nadšení tanečníci vyrazit ještě o prázdninách. Ples v romantickém stylu se uskuteční již v sobotu 24. srpna, a to na skutečně výjimečném místě. Parket totiž bude přímo před zámeckou oranžérií v Čechách pod Kosířem. K poslechu i tanci zahraje osmnáctičlenná kapela.

Plumlovský drak

A teď něco pro sportovní nadšence! V sobotu 31. srpna se uskuteční Plumlovský drak, závod dračích lodí na Plumlovské přehradě. Organizátoři kromě závodů slibují zážitek, který si užije celá rodina. Akci totiž spojili s dětským dnem. I ty nejmladší návštěvníky tak čeká zábavný program plný soutěží a jiných aktivit.

Hustopečské dny i Dny Olomouckého kraje

Hustopeče nad Bečvou již posedmnácté pořádají Hustopečské dny. Slavnosti, které lákají na bohatý kulturní i sportovní program, se uskuteční ve dnech od 30. srpna do 1. září. Hudební fanoušci se dočkají kapel O5 a Radeček a Turbo, Vaša Patejdla i Olgy Lounové. Chybět nebude ani taneční zábava, šermířské vystoupení či slavnostní průvod.

‚Své dny‘ chystá také Olomoucký kraj jako celek. Organizátoři slibují hned tři velké akce. První z nich se uskuteční 6. září před budovou ČD a nabídne koncert tří hvězd české hudební scény. Vystoupí Voxel, Eddie Stoilow a Buty. Následující den pak bude patřit také dětem, pro které se chystají workshopy, taneční vystoupení či bublinová show. O závěr dvoudenní akce se postará Open air koncert Symphonic Queen.

Guláš se šváby?

Samozřejmě také Olomouc dostihla moderní vlna food festivalů! I letos se tak v sobotu 14. září uskuteční Olomoucké gulášové slavnosti. „Druhý ročník svátků dobrého jídla, piva a zábavy. Uvaříme pro vás tisíc porcí guláše a necháme vás rozhodnout, který z nich je nejlepší,“ lákají organizátoři.

Méně tradiční zážitek slibuje Extreme food a travel festival. Místo guláše láká na hada, hmyz, kuřecí pařáty, exotické nápoje, chilly zónu a mnoho dalších pochoutek. Chybět ale nebudou ani cestovatelské přednášky, exotické tanečnice či koncerty na netradiční nástroje.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!