Kulturní závěr léta v Plzni: Polévkové hody, noční prohlídky hradu i pivní tečka

Kulturní závěr léta v Plzni: Polévkové hody, noční prohlídky hradu i pivní tečka  

Závěr prázdnin již pomalu klepe na dveře, astronomické léto ale ještě není zdaleka u konce. A to znamená jediné – jistotu stále velké nabídky letních kulturních akcí. Vybrali jsme pro vás několik nejzajímavějších v Plzeňském kraji.

Festival polévky

Nepřeberné množství nejrůznějších druhů polévek budou moci zájemci ochutnat na Festivalu polévky, který se uskuteční v neděli 1. září v Plzeňském Prazdroji. Preferujete českou klasiku, asijskou exotiku nebo středomořskou chuť mořských plodů? Z plných polévkových kotlů si vybere každý. Vstup na festival je zdarma.

Konec prázdnin na posledních hudebních festivalech

Přestože je většina hudebních festivalů již za námi, je i na konci léta z čeho vybírat. Na nádvoří barokního zámku v Čečovicích proběhne 24. a 25. srpna 11. ročník Folk & Country festivalu. Ve stejném termínu se uskuteční plzeňská edice Létofestu, na němž vystoupí Mandrage, Mig 21, Divokej Bill, Wanastowi Vjecy či Pražský výběr. Ještě jeden fest pak proběhne 24. srpna na tachovském koupališti. Návštěvníky láká na Viléma Čoka, punkáče z SPS a další.

Oživené noční prohlídky na hradě

Do konce srpna nabízí hrad Švihov speciální oživené noční prohlídky. Během nich navštíví zájemci hradní komnaty se speciálním programem. Organizátoři slibují směsici vzrušení, komedie, tance i šermu. Noční prohlídky nabízí příležitost zakusit atmosféru pozdně středověké stavby po setmění a pobavit se divadelním představením rozděleným do několika scén. Kulisy k nezaplacení!

Letní divadelní festivaly

Na nádvoří nebílovského zámku se ve dnech od 27. do 30. srpna zabydlí Nebílovské divadelní léto. Na open air scéně se představí hned čtyři divadelní inscenace. Mezi nimi třeba CELEBRITY Ondřeje Sokola či Můžem i s mužem Víta Karase. Návštěvníci se mohou těšit na řadu známých hereckých osobností, mezi nimiž nebude chybět Karel Roden, Jana Krausová, Martin Stránský či Vanda Hybnerová.

Září bude pak v Plzni patřit 27. ročníku Mezinárodního festivalu Divadlo. Ten se uskuteční ve dnech od 11. do 19. září v prostorách po celé Plzni a nabídne více než 44 představení od předních souborů z Maďarska, Německa, Polska, Ruska, Slovenska, Slovinska i z České republiky. Kromě divadelních inscenací nabídnou organizátoři zajímavý doprovodný program, jenž zahrne koncerty, workshopy a výstavy.

Léto v Prazdroji

Do finále pomalu ale jistě spěje i Léto v Prazdroji, které nabízí nejen hudební koncerty, ale rovněž promítání v letním kině u Zahradního pavilonu Formanka. Ve čtvrtek 22. srpna dorazí do areálu Prazdroje Extra Band revival a koncertní sérii zakončí týden poté Odyssea. Filmoví fanoušci pak v pátek 23. srpna mohou dorazit na promítání Teorie Tygra.

Festival minipivovarů Slunce ve skle

A jak lépe zakončit na Plzeňsku léto, než tím nejlepším pivem? V pátek 20. září a v sobotu 21. září proběhne v areálu Pivovarského dvora Plzeň Purkmistr a na přilehlé návsi 12. ročník festivalu minipivovarů Slunce ve skle. Pivaři budou moci ochutnat více než 200 pivních značek. Program zahrne ale i koncerty, pivní soutěže a kulturní program.

Foto: Státní hrad Švihov

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!