Víkendové akce v Praze: Nový cirkus na Letní Letná, pivní festival a Metallica

Víkendové akce v Praze: Nový cirkus na Letní Letná, pivní festival a Metallica 

Během tohoto víkendu si v Praze můžete vybrat z divadelních představení v rámci festivalu Letní Letná nebo Shakespearovských slavností, v Troji proběhne pivní festival, oddechnout si můžete i na filmových komediích pod širým nebem a v neděli víkend zakončí koncert Metallicy.

Letní Letná

Již probíhající program letošního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná i tento víkend nabídne zajímavé akce. Divadlo v podání souborů z Francie a Kanady, ale i domácích jako Cirk La Putyka, budou doplňovat koncerty, výtvarné a žonglérské dílny.

V pátek a v neděli třeba umělkyně z předních francouzských novocirkusových souborů Portés de Femmes přivezou do Prahy unikátní představení Projet.PDF, v sobotu kanadský soubor Cirque Alfonse předvedou novinku s názvem Tabarnak. Bohatý výběr akcí pro dospělé i děti se koná po celém areálu Letenských sadů.

Pivní festival v Botanické zahradě

V Botanické zahradě na Troji si v sobotu a neděli můžete ochutnat piva z více než deseti pivovarů převážně ze středních Čech. Kromě pestré nabídky oblíbeného nápoje třeba z Historického pivovaru z Českého Krumlova a pivovarů Němý medvěd a Zbraslavská koza na festivalu proběhne i povídání o pivovaru Bad Flash Beer, kulinářská show a vystoupení bluegrassové kapely či herce, povídkáře a hudebníka Václava Koutka. V neděli odpoledne pak na festivalu zahraje i vítěz druhé řady Česko hledá superstar Vlasta Horváth s kapelou.

Shakespearovské slavnosti

Představení v rámci Letních shakespearovských slavností tento víkend proběhnou na AMU na Malostranském náměstí a na Pražském hradě. V pátek, sobotu i neděli můžete zajít na komedie: na Hradě se bude hrát Dobrý konec všechno spraví, na hudební a taneční fakultě AMU Veselé paničky windsorské.

Letní kino

Na filmy pod širým nebem se tento víkend můžete vypravit třeba do Centra architektury a městského plánování (CAMP) u Karlova náměstí, kde se v neděli bude promítat český oblíbený film Příběhy obyčejného šílenství.

V sobotu se do letního kina můžete stavit v Kasárna Karlín na promítání filmu z roku 1969 Ecce Homo Homolka. O legraci na filmovém plátně tedy nebude nouze ani jeden z víkendových dnů.

Metallica v Letňanech

Před nastoupením do nového týdne si můžete pořádně zapařit na koncertu metalových bohů z Los Angeles. Metallica se na Letišti Letňany zastaví během svého WorldWired Tour a od 19:45 předvede, že metal ještě rozhodně nezemřel. Od čtvrt na šest před samotnými velikány vystoupí stonerpunková skupina Bokassa a po ní švédští heavymetalisté Ghost.

Na posledním koncertu loni v dubnu předvedli členové Metallicy originální verzi písně Jožin z Bažin. Čím české publikum překvapí tentokrát, se dozví návštěvníci Letňan v neděli.

Foto: tanecnimagazin.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!