Nejbizarnější televizní soutěže, u kterých byste nevěřili, že vůbec existovaly

Nejbizarnější televizní soutěže, u kterých byste nevěřili, že vůbec existovaly 

16. srpna v roce 1999 byla v USA odvysílána první epizoda soutěže Chcete být milionářem?, jejíž obdoba byla úspěšná také v Česku. Ne všechny televizní soutěže však měly takový pozitivní ohlas. Podívejme se na ty nejbizarnější, nad kterými můžeme jen kroutit hlavou.

I Wanna Marry Harry

V pořadu televize Fox dostalo 12 mladých Američanek šanci, aby soupeřily o srdce královské výsosti prince Harryho. Mělo to ale jeden háček, skutečný princ Harry to samozřejmě nebyl.

Producenti zvolili Matta Hickse, pracovníka poradenství v oblasti ekologie, a že to není opravdový Harry, bylo jasné všem hned od začátku. Soutěž po čtyřech epizodách překvapivě přestali vysílat.

The Swan

Soutěž označená jako „nejbizarnější a nejofenzivnější show všech dob.“ Producenti vybrali skupinu žen, které pokládali za „ošklivé“, a každé z nich zajistili trenéra, psychologa, kosmetického chirurga a zubaře. Tak začala transformace z ošklivého káčátka na překrásnou labuť. Ve finále nakonec ženy soutěžily o to, která z nich se „proměnila“ v tu nejkrásnější.

Soutěž byla ostře kritizována za propagaci plastických operací a za přesvědčování žen, aby svou sebedůvěru zakládaly především na vzhledu. Na televizních obrazovkách se tato podivnost udržela dokonce dvě série.

Who's Your Daddy?

Pro adoptované děti může být hledání biologických rodičů emocionální a stresující proces. Na to samozřejmě zareagovali televizní producenti, kteří vycítili příležitost na novou show.

Televize Fox vysílala soutěž, kde měli dospělí, kteří byli dříve adoptováni, ze skupiny rodičů poznat, kteří jsou ti biologičtí. Pokud by byl jejich tip správný, získali by 100 000 dolarů. Odvysílaná však byla pouze jedna epizoda, než soutěž z vysílání stáhli. 

Shattered

Někteří diváci tento pořad, vysílaný v roce 2004 v Británii, označili přímo jako sadistický. Soutěžící měli za úkol vydržet co nejdéle vzhůru, přitom museli splňovat nejrůznější výzvy.

Výhru 100 000 liber si nakonec odnesl 19letý policejní kadet, který vydržel bez spánku neuvěřitelných 178 hodin, což je dokonce o deset hodin víc než týden. 

Labor Games

Čím si můžete zkrátit čekání v porodnici? Třeba odpovídáním na nejrůznější otázky, abyste svému novorozeněti zajistila například stipendium na vysoké škole. Právě to napadlo v roce 2015 producenty této televizní soutěže na TLC. Po dvou epizodách pořad raději začali vysílat na kanálu Discovery Life.

Susuni! Denpa Shōnen

Že jsou Japonci, co se televizních pořadů a seriálů týče, kreativní a kontroverzní, potvrdili i touto televizní soutěží. 23letý muž byl nahý zavřený v malém bytě po celý rok. Čas si musel krátit soutěžemi v magazínech, dokud nevyhrál ceny v hodně milionu yenů.

„Každý den jsem psychicky trpěl. Cítil jsem se, jako bych byl někde na hranici mezi zdravím a šílenstvím,“ vypověděl soutěžící.

Space Cadets

12 soutěžících podstoupilo v Rusku kosmonautský výcvik, aby z nich vybrali ty nejlepší, kteří se nakonec opravdu na pět dní dostanou do vesmíru. Ve skutečnosti však bylo všechno fingované, raketoplán byl pouze simulátor ve zvukotěsném hangáru v anglickém městě Suffolk.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!