Nejlepší hity ze soundtracků Tarantinových filmů

Nejlepší hity ze soundtracků Tarantinových filmů 

Nedávno měl premiéru nejnovější film z režie Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu. Excelují v něm Leonardo DiCaprio spolu s Bradem Pittem a doplňuje je něžná Margot Robbie. Hodilo by se připomenout senzační hity, které zaplavily všechny dřívější Tarantinovy filmy. Protože muzika hraje v Tarantinových filmech hlavní roli.

Pulp Fiction, 1994

Asi každého ihned napadne fenomenální scénka Johna Travolty a Umy Thurman, kdy na tanečním parketu v restauraci předvádí bosonozí své taneční kreace za písničky You Never Can Tell od Chucka Berryho. I do believe Marsellus Wallace, my husband, your boss, told you to take me out and do whatever I wanted. Now I wanna dance, I wanna win. I want that trophy, so dance good, říká Thurman jako Mia Wallace. Snad nejvíce kultovní scéna na filmovém poli. Travolta v roli Vincenta Vegy spolu se Samuelem L. Jacksonem alias Jules Winnfieldem v roli nájemných zabijáků pracujících pod bossem Marsella Wallace a hádající se ohledně Le Big Macu vytváří skvělou temnou atmosféru působící komediálně. Ostrovtipný scénář, který si diváci absolutně zamilovali nebo jej nenávidí. Film, jež zaútočil na svět popkultury a rozdrtil všechno, v co ostatní dosud věřili. Sarkasmus, ironie, brutalita i násilí. Hudební styly mísící soul, klasického rock ‚n‘ roll a surf rocku. Songy v pozadí jako Let’s Stay Togetherod Al Greena, Bustin’ Surfboardsod The Tornadoes, Girl, You’ll Be a Woman Soonod Urge Overkill či Out of Limitsod The Marketts. To vše skvěle zakončeno písní Son of a Preacher Man. Soundtrack, který nelze nemilovat.

Hanebný pancharti, 2009

Once upon a time in a Nazi occupied France...“. Soundtrack prodchnutý spíše pomalými a táhnoucími se písněmi. Často opakující se jméno Ennia Moriconeho, které má místo skoro v každém Tarantinově filmu. Na úvod Hanebných panchartů (Ingloriuos Basterds) zaznívá The Green Leaves of Summer, které příjemně otevírá příběh a navozuje atmosféru. Ostatně to všechny Tarantinovy filmy. Cat People od Davida Bowieho hraje při přípravě Shoshanny nebo Slaughter od Billyho Prestona při představení Huga Stiglitze.

Nespoutaný Django, 2012

U Nespoutaného Djanga (Django Unchained) se všem v mysli vytasí píseň Freedomod Anthony Hamiltona & Elayny Boynton. Opět oblíbený Ennio Morricone či James Brown a 2Pac s písní Unchained. Začátek filmu doprovází píseň Django od Rockyho Robertse a Luise Bacalova. Songy od Brother Dege Who Did That to You Too Old to Die Young se skvěle hodí do backgroundu příběhu. Po Pulp Fiction asi nejpovedenější soundtrack.

Osm hrozných, 2018

The White Stripes a jejich Apple Blossom. Hlas Jacka Whitea nikdy nezklame, to je sázka na jistotu. Úvodní znělka od Ennia Morriconeho s názvem L’Ultima Diligenza di Red Rock se plouží a napíná. Většina dalších soundtrackových skladeb pochází právě od zmíněného italského hudebního skladatele Morriconeho, jenž v žádné „Tarantinovce“ snad ještě nechyběl. Jeho Sangue e Neve či L’Inferno Bianco jsou vynikající, potemnělé a napnuté a najednou z ničeho nic to celé skončí. Další vynikající počin kinematografie doplněn o příhodný soundtrack v pozadí.

Kill Bill, 2003

Krvavé veledílo plné násilí s Umou Thurman v hlavní roli. Žlutá kombinéza a blond vlasy ztělesňující pomstu, nenávist a vzpomínání. Nancy Sinatra s písní Bang Bang (My Baby Shot Me Down) a se svým vynikajícím hlasem boří děj. Epická píseň Don’t Let Me Be Misunderstood od Santa Esmeraldy při souboji s meči se zasluhuje o post nejlepšího bitevního songu vůbec. 

zdroj: giphy

Gauneři, 1992

Soundtrack k filmu Gauneři (Reservoir Dogs) je tvořen především písněmi pocházejícími ze sedmdesátých let minulého století. Píseň Little Green Bagod kapely The George Baker Selection se vyloženě hodí do této gangsta tragikomedie, který inspiroval německou kapelu Rammstein k vytvoření a natočení videoklipu Du hast. Chraplavý hlas frontmana kapely Bedlam skvěle zapadá do prostředí Gaunerů, ať už se jedná o živější song kapely Magic Carpet Ride a nebo pomalejší procítěnější skladbu Harvest MoonHow long can we live this way? How long 'till the rain starts coming down? Everyone here's been wondering when will it be over? Sandy Rogersovo Fool For Love pomalu napíná a táhne se, ale stejně se zdá, že k tomu všemu tohle tak nějak vlastně smysluplně a neodmyslitelně patří.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!