Provazochodkyně nad Vltavou a šamanistická akrobatická show. Startuje Letní Letná

Provazochodkyně nad Vltavou a šamanistická akrobatická show. Startuje Letní Letná 

Letenské sady zaplní od středy 14. srpna nový cirkus a divadlo. Právě totiž startuje již 16. ročník mezinárodního festivalu Letní Letná.

Tři týdny plné špičkových zahraničních souborů, toho nejlepšího z české novocirkusové scény, světových premiér i unikátních představení. Na to láká mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná, který startuje ve středu 14. srpna v 18:00. A zahájení bude skutečně velkolepé! Přímo nad hlavami diváků se totiž projde světoznámá provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga.

Velkolepá procházka v oblacích proběhne na laně dlouhém 350 metrů ve výšce 35 metrů. Provazochodkyně začne u Právnické fakulty Univerzity Karlovy a skončí na Letenských sadech. Tam nejen na ní, ale také na zbytek diváků čeká další zahajovací program. Ten zahrnuje tanečně akrobatickou show volně inspirovanou šamanismem a mystikou Shamaniac od Blackout paradox i nové pouliční představení Cink The Universe. O hudební stránku se pak postará argentinsko-španělská kapela La Orquesta Informal.

Ve čtvrtek 15. července se návštěvníci dočkají hned pětice unikátních představení. Na Letnou dorazí kanadští Cirque Alfonse s představením Tabarnak, seskupení 17 umělkyň s projektem Projet.PDF i soubor Cirque Aïtal, jenž zve návštěvníky v inscenaci Saison du Cirque do světa, v němž se protíná tradiční cirkus s tím současným. Chybět nebude ani představení Boreal Normosis či český soubor Collective Momentum. Mimo to se návštěvníci mohou podívat na krátká představení maestra Toniho Ronaldiho, který odkazuje na tradiční rodinný cirkus.

Další výrazné představení pak dorazí do Prahy v sobotu 17. srpna. Inscenaci Strach - a fear song uvede formace T1J a sopranistka Julie Calbete, která svým zpěvem provází celým představením a dodává mu další rozměr. Českou scénu pak zastoupí Cirk La Putyka, Losers Cirque Company, VOSTO5, Holektiv, Bratři v tricku a další. Připraven je pestrý dětský program a představení přímo pod hvězdnou oblohou.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Letenské sady

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!