Kulturní léto v Jihlavě: Koncerty, programy pro děti, letní kino a výstava o pivu

Kulturní léto v Jihlavě: Koncerty, programy pro děti, letní kino a výstava o pivu 

Ani na Vysočině není přes léto o kulturu nouze. Podívejte se na náš výběr akcí, které se dějí v srpnu a v září v Jihlavě - nechybí v něm ani akce pro děti, muzea, koncerty a zajímavé přednášky, některé z akcí jsou dokonce zdarma.

Promenádní koncerty, Ježkovy pohádkové neděle a Dny evropského dědictví

Zcela zdarma se můžete jít pobavit na některý z promenádních koncertů, které probíhají každý čtvrtek od 16. do 18. hodiny na Masarykově náměstí až do konce srpna. Letos ještě stihnete koncerty dechovek Vysočanka, Muzikanti Ladislava Prudíka a myslivecké kapely Atlas.

Pro děti čekají v parkánu u Brány Matky Boží od 18 hodin pravidelné pohádkové neděle s divadelními představeními. Poslední představení s názvem O Ježibabákovi se odehraje 1. září.

7. září se pak v rámci Dnů evropského dědictví na Masarykově náměstí bude konat jarmark a můžete navštívit některé mimořádně otevřené jihlavské památky.

Letní kino zdarma, koncerty, degustace vín a divadlo na náměstí

Masarykovo náměstí v Jihlavě je i přes léto středem dění. Kromě výše zmíněných promenádních koncertů tu v jeho horní části probíhá po setmění ve středu promítání letního kina, na programu má 14. srpna historické drama Favoritka, další středu pak Bohemian Rhapsody, dále výběr krátkých filmů a 4. září francouzskou komedii I dva jsou rodina.

V jiné dny tu uvidíte divadelní představení jako satiru 100 opic – Ranhojič ve čtvrtek 15. 8. a poslední srpnový čtvrtek pouliční pohybovou inscenaci Zero. V úterý 20. 8. tam zahraje hudební skupina Květy a 27. srpna bude pro zájemce připravena degustace vína z rodinného BIO vinařství na Kraví hoře u Znojma.

Přednáška o cestě do pekelného ráje Myanmaru/Barmy

Ve středu 18. září se v 19 hodin můžete jít cestovatelsky inspirovat do jihlavské Radniční restaurace. Na večeru plném vyprávění o historii a vlastních zážitcích se dozvíte zajímavosti o nejexotičtější zemi jihovýchodní Asie, Myanmaru neboli Barmě. Stand-up o cestování povede Kuba Venglář ze Za horami.cz.

Nejen s dětmi do ZOO

Po celé léto probíhají v jihlavské zoo pravidelná komentovaná krmení zvířat. Krmení probíhají za příznivého počasí u výběhu konkrétních zvířat podle rozvrhu. Speciální komentovaná krmění spojená se zábavným programem čekají návštěvníky jihlavské ZOO den před začátkem školního roku, 1. září.

V sobotu 17. srpna můžete v ZOO oslavit Titi Day, mezinárodní den tamarínů pinčích. Na děti čekají zábavné aktivity jako kreativní dílna a malování na obličej, dospělé může zaujmout komentované setkání o tamarínech.

Do muzea a galerie na výstavu o pivu, fotografie i alternativu

V Muzeu Vysočiny probíhá do 15. září výstava Není pivo jako pivo. Vedle teorie vaření piva a druhů piv uvidíte třeba i přehled pivovarů v Kraji Vysočina. Do konce září tam taky můžete zajít na výstavu fotografií Milana Slavingera. Ta probíhá u příležitosti autorových sedmdesátých narozenin a vystavované snímky pocházejí většinou z jihlavské části Vysočiny, kde fotograf bydlí. 

Ani Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě přes léto nespí. Alternativní umělkyně Pavla Benešová tam do 25. srpna ukazuje svá umělecká díla na výstavě Série a epizody. Spolu s ní vystavuje své umění i Klára Doležálková na výstavě Punktum srdce.

Foto: jihlava.city.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Mezinárodní Festival Dokumentárních Filmů Jihlava

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!