Islandský písničkář Svavar Knútur vystoupí v Česku. Doprovodí ho hudebníci z The Rocketboys

Islandský písničkář Svavar Knútur vystoupí v Česku. Doprovodí ho hudebníci z The Rocketboys  

Češi mají hudbu z Islandu rádi. A islandští hudebníci mají rádi české fanoušky! O tom svědčí stále rostoucí počet interpretů, kteří přijíždějí ze země ohně a ledu na tuzemské festivaly i samostatné koncerty. Nyní se do české metropole chystá severský písničkář Svavar Knútur.

Humoristický vypravěč, talentovaný písničkář a charismatický zpěvák. Tak by se dal Svavar Knútur popsat několika slovy. Svou debutovou desku vydal v roce 2009 s názvem Kvöldvaka. V současné době má na kontě pět studiových alb a projekt Ahoy, s nímž sbírá mnohá ocenění. Na některých nahrávkách spolupracoval i se známou českou zpěvačkou a skladatelkou Markétou Irglovou. Ta přibrala Svavara jako předskokana na své krátké české koncertní šňůře v roce 2016.

Na letošní evropské turné nevyráží Svavar Knútur sám. Přibral k sobě totiž dvojici muzikantů z texaské kapely The Rocketboys - Justina Wisemana a Brandona Kindera. I během pražského koncertu, který se uskuteční 11. října v Paláci Akropolis, se návštěvníci dočkají repertoáru Knútura, písní The Rocketboys i společné tvorby vystupující trojice.

"Islandský indie folk pop se spojil s texaským indie v celé své kráse," lákají organizátoři koncertu. Návštěvníce se mají tedy očividně na so těšit. A to nejen po hudební stránce. Svavar Knútur je totiž rozený showman.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Akropolis nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Palác Akropolis

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!