Soundtrack filmu Tenkrát v Hollywoodu je od začátku do konce nabitý oldschoolovými peckami

Soundtrack filmu Tenkrát v Hollywoodu je od začátku do konce nabitý oldschoolovými peckami 

Devátý film režiséra kultovních snímků Quentina Tarantina bude opět velkolepý. Ve francouzském Cannes sklidil ovace ve stoje a mnoho nadšených komentářů. Premiéra filmu Tenkrát v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood) spadá na středu 14. srpna. Zapište si do diáře.

Možná by stačila i dvě slova. Leonardo DiCaprio a Brad Pitt. Na světě snad nejsou lepší a známější herci než právě tito dva. Rozhodně ne. Tyto dvě nenahraditelné tváře doplňuje křehká Margot Robbie, jež ztvárňuje herečku Sharon Tate, manželku režiséra Romana Polanského. Děj filmu zmiňuje i Mansonovu rodinu a samotného Charlese Mansona si zahraje Damon Herriman.

Televizní herec Rick Dalton se spolu se svým dlouholetým kaskaderém a asi jako jediným kamarádem Cliffem Boothem rozhodnou prosadit v Hollywoodu. Rok 1969, zlatá éra Hollywoodu, Los Angeles, prostředí filmových hvězdiček. Ve filmu si střihnou role také Al Pacino, Kurt Russell, Dakota Fanning či Timothy Olyphant.

Ten film je milostný dopis Hollywoodu a všemu, co tvořilo mé dětství. Moc dobře si pamatuju na tehdejší náladu, na přelomu šedesátých a sedmdesátých let mi bylo sedm, osm let. Hollywood se měnil, na vrcholu byla kontrakultura a hipíci. Jenže moji hrdinové na té vlně nejedou, jsou mimo. 

 

- Quentin Tarantino

Soundtrack k filmu Tenkrát v Hollywoodu mísí energickou muziku s melancholickými rytmy. Deep Purple a jejich Hush či Kentucky WomanSon of a Lovin‘ Man od The Buchanan Brothers, Neil Diamond nebo také Paul Revere & The RaidersCalifornia Dreamin‘ od José Feliciana dojme a naprosto okouzlí. Jeden hit střídá druhý, v pozadí se prolíná hlas moderátora rádia KHJ. Hudba skvěle dokresluje atmosféru okolí šedesátých let, je rytmická i pomalá, natahuje děj. Typické pro Tarantinovy filmy. Cítíte se, jako byste se rázem přenesli do šedesátých let minulého století, a líbí se vám to. V uších vám zní "And Heres to You, Mrs. Robinson, Jesus Loves You More Than You Will Know", klepete si prsty do rytmu a víte, že si film Tenkrát v Hollywoodu nenecháte ani za nic ujít. Jelikož soundtrack je skvělý. Jelikož je to film od Tarantina. A Tarantino ještě nikdy nezklamal.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Tenkrát v HollywooduSoundtrack filmu Tenkrát v Hollywoodu je od začátku do konce nabitý oldschoolovými peckami
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!