Kulturní léto ve Zlíně: Folkový festival, Trnkobraní, rally i vodní lyže

Kulturní léto ve Zlíně: Folkový festival, Trnkobraní, rally i vodní lyže 

Sportovní akce, hudební festivaly i výstavy, to vše a více nabízí město Zlín a jeho okolí pro zábavu během léta. Přečtěte si několik tipů, jak se v srpnu kulturně či sportovně ve Zlíně pobavit.

Folkový festival Toulavej

17. srpna ve Zlíně vypukne folkový festival Toulavej. Den plný pohodové folkové muziky bude moderovat držitel Zlaté Porty Josef Sandy Nosek a vystoupí v rámci něj třeba skupiny Roháči, Sluníčko a Vojta Kiďák Tomáško. Festival proběhne v krásném prostředí Zlínského zámku.

Barum Czech Rally

Příznivci automobilových závodů by neměli zmeškat jednu z nejvýznamnějších motoristických akcí u nás, Barum Czech Rally Zlín. Letos se pojede již její 49. ročník. V pátek 16. srpna slavnostně odstartuje závod v 16 hodin před zlínskou radnicí, následovat bude divácká Super RZ v ulicích Zlína, po které přijdou dva soutěžní dny. Celá rally totiž měří 770 km a obsahuje 15 rychlostních zkoušek v celkové délce 219,6 km na osmi úsecích s asfaltovým povrchem.

Součástí akce bude opět i rally historických automobilů a Green Rally pro vozidla s elektrickým a hybridním pohonem. Třetí pokračování čeká i cyklovyjížďka s názvem Zlínská kola, která je určena jak pro profíky, tak pro širokou veřejnost.

Vizovické Trnkobraní

Jen něco kolem patnácti kilometrů od Zlína se ve Vizovicích od 16. do 17. srpna uskuteční festival Trnkobraní. Na jeho 52. ročníku si budete moct v areálu likérky Rudolf Jelínek užít koncerty špiček české a slovenské hudební scény, divadelní představení, kino i originální soutěž v pojídání švestkových knedlíků.

Zábavu pro celou rodinu zajistí i dětský koutek, prohlídky muzea slivovice a vizovického zámku, vystoupení tradičních lidových souborů a řemeslné dílny. Z kapel se můžete těšit třeba na Mirai, Vypsanou fiXu, Kryštof, Horkýže Slíže, UDG a Chinaski.

Krom wars 2019

Poslední srpnový den v areálu zámeckého koupaliště Bajda v Kroměříži, tj. zhruba 30 kilometrů od Zlína, můžete být svědky atraktivních triků freestylových lyžařů na vodní hladině na festivalu Krom Wars. Ti nejlepší je předvedou na 5. ročníku největší freestylové show v ČR šest metrů nad hladinou bazénu s dopadem přímo do něj. Řada přijde i na wakeboarding na vleku přes dva bazény.

K tomu je připraven i doprovodný program zahrnující koncert slovenské kapely Iné kafe a v klubu Slady pak vystoupí kapela Mucha.

Retrohrátky

Do konce srpna si ve zlínském Baťově institutu můžete prohlédnout výstavu starých hraček Retrohrátky. Ukazuje staré a designově zajímavé hry a hračky, které si návštěvníci mohou pamatovat z dětství. Dozví se o nich mnoho informací z historie, součástí je i foto koutek, ze kterého si odnesou vzpomínku na retro hračky i domů.

Foto: Vizovické trnkobraní

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!