Autor Despacita míří do Prahy. Luis Fonsi vystoupí v Letňanech

Autor Despacita míří do Prahy. Luis Fonsi vystoupí v Letňanech 

Má na svém kontě vůbec nejpopulárnější klip z YouTube. Jeho hitovku Despacito nezná málokdo. V pátek 9. srpna Luis Fonsi přijede do Prahy, kde v rámci svého turné Vida World Tour zahraje vůbec poprvé v České republice.

V pátek 9. srpna se návštěvníci pražských Letňan stanou svědkem prvního koncertu Luise Fonsiho v Česku. Portorický rodák je znám zejména jako autor hitu Despacito, složil ale i řadu dalších písní, které posluchači na pražském koncertu, přesunutém z původně plánovaného open-air letiště pod střechu Haly 3 na PVA EXPO, uslyší.

Luisovi Fonsimu se podařilo hit, který žádný jiný jen tak nepřekoná, složit až krátce před čtyřicítkou. Narodil se sice v Portoriku, ale vyrůstal na Floridě, díky čemuž si získal známosti a později i slávu v Americe. Jeho hudba však stojí na latinskoamerických základech, vždyť samotná Despacitošpanělský text. Odstartovala tak v létě 2017 vlnu latinskoamerických hitů proslavených po celém světě.

Despacito má na YouTube stále nejvyšší počet zhlédnutí, konktérně přes 6,3 miliard. Tato její verze byla natočená společně s raperem Daddym Yankeem. Luis Fonsi díky ní získal čtyři ceny Latin Grammy Awards. Mezi jeho další hity patří třeba No Me Doy por Vencido, která se proslavila zejména v Americe, a Aqui Estoy Yo, která mu taktéž přinesla Latin Grammy.

Oba hity pravděpodobně zazní i na pražském koncertě, na Despacito si ale fanoušci podle minulých setlistů z turné budou muset počkat až na úplný konec vystoupení, respektive na přídavky. Nejen tato písnička o smyslné lásce, tanci a podobných obrazech, které si s latinskoamerickou hudbou snadno spojíme, snad vyústí v dobrou show. 

Foto: Rolling Stone

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Letiště Praha Letňany nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Letiště Praha Letňany

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!