Nekonvenční Tove Lo uchvátila pražské publikum

Nekonvenční Tove Lo uchvátila pražské publikum90%

V České republice premiérově vystoupila zpěvačka Tove Lo. V úterý se jí podařilo vyprodat pražský Lucerna Music Bar, kde poodhalila novinky z chystaného alba. Osobitá Švédka si od začátku koncertu podmanila diváky famózní show a perfektně zvládnutým hlasem.

Jednatřicetiletá zpěvačka původem ze Stockholmu používající umělecké jméno Tove Lo se na hudební scéně prosadila v roce 2013 se singlem Habits (Stay High), jehož úspěch ještě více podpořil remix pod taktovkou dua Hippie Sabotage. Aktuálně je na evropském turné, po pražské zastávce si ji poslechnou mimo jiné návštěvníci blížícího se Sziget Festivalu.

V Lucerna Music Baru jí předskakovala o dekádu mladší Naaz, která stejně jako Švédka míří za pár dnů na budapešťský festival. Živelná nizozemská zpěvačka se okamžitě sžila s publikem, svými energickými songy jako Up To Something nebo Taped rozpálila komorní prostor a odcházela s masivním aplausem.

Přesně hodinu po Naaz nastoupila na stage úderem desáté s absolutní graciézností hlavní hvězda večera. Její strhující koncert se vyznačoval precizním provedením všech skladeb, které by nebylo bez skvělého ozvučení sálu, a skvěle navozenou atmosférou, jež ale nebyla afektovaná.

Tove Lo ve svých písních procítěně vyprávěla o rozpadech vztahů, lásce i chtíči, s vervou a upřímností popsala všechny silné ženské emoce. Zpěvačka se nebojí jít s kůží na trh, čímž dostává fanoušky nejenom v Praze. Ti se dočkali všech hitů, které za své šestileté působení nashromáždila – nechybělo True Disaster, Cool Girl, Influence nebo Lady Wood.

Bez znatelných pauz plynule přecházela od jednoho k druhému singlu, které místy překonávaly originál. Pouze u songu Moments se její hlas ztrácel v přílišné hlasitosti doprovodné kapely.

Největší odezvu si vysloužilo Talking Body nejenom perfektním zvukem, ale i vyzývavostí zpěvačky, jež v jednu chvíli odhrnula krátké tričko a ukázala své vnady. Potěšila i neustálými smyslnými pohyby a prozrazením, že videoklip k jedné nahrávce z připravovaného alba Sunshine Kitty natáčela na Karlově mostě.

Uchvácené publikum složené převážně z dvacátníků a třicátníků opustila naoko jen s minimálním zamáváním, aby se za okamžik vrátila s květnovou novinkou Glad He’s Gone. Podle očekávání se rozloučila svým nejznámějším hitem, který diváci odzpívali téměř celý sami.

Foto: archiv LMB

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!