Nejnovější články » Hudební novinky

Živá ulice startuje již v pátek. Láká na Prago Union, Lenku Dusilovou i food festival

5.8.2019,

Již v pátek 9. srpna odstartuje v Plzni osmý ročník kultovního festivalu Živá ulice. Návštěvníky opět láká na koncerty a večírky plné zahraničních i českých hudebních interpretů. Chybět ale nebudou ani výstavy, workshopy, letní kino či food festival.

Živá ulice přináší každoročně do západočeské metropole skutečně multižánrovou zábavu. Tentokrát oživí Plzeň ve dnech od 9. do 18. srpna. Návštěvníci si festivalový program užijí celkem na sedmi místech, kde potkají nejen hudbu, ale rovněž divadlo, food festival, výstavu, letní kino či módní dny. Součástí letošního programu je i projekt k připomenutí revolučního roku 1989. „Naším cílem je i letos připomenout návštěvníkům celého programu důležitost základních principů svobodné demokratické společnosti, kterou se nám podařilo za posledních 30 let vytvořit,“ přibližuje projekt Jakub Vedral, ředitel festivalu.

I letos si přijdou na své hudební fanoušci, kteří se mohou těšit hned na několik koncertů nejen českých hudebních interpretů. Dočkají se třeba Kapitána Dema, Lenky Dusilové, Michala Ambrože či kapel Zrní a Prago Union. „Jako každý rok i letos bude hudební program žánrově pestrý,“ říká za pořadatele Matěj Halaš, „na několika scénách se vystřídá rock, indie pop nebo současná elektronika. Chybět nebude ani současná česká alternativní scéna. Plzeňské kapely jsou samozřejmostí. Chceme, aby si festival užil opravdu každý.“

Milovníci módi a designu by pak neměli minout Mint: Plzeň Fashion Market, který nabídne dva dny autorské módy a designu, a to 15. a 16. srpna v ulici Bedřicha Smetany. Nedaleké Šafaříkovy sady pak provoní Babylon na Plotně, food festival národnostních menšin. Plzeňská Proluka pak bude po celou dobu festivalu patřit především dětem. Téměř všechny festivalové akce jsou přístupné zcela zdarma.