Broadway mezi kapkami deště: sálavou energii českokrumlovského muzikálového večera nezastavil ani prudký déšť

Broadway mezi kapkami deště: sálavou energii českokrumlovského muzikálového večera nezastavil ani prudký déšť95%

Tradiční muzikálový večer Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov se letos nesl ve znamení setkání muzikálových hvězd z americké Broadwaye s jejich kolegy ze stejnojmenného pražského Divadla Broadway, ale i vytrvalého deště. Ani ten však nedokázal zastavit příval hudební energie a radosti, který od čtyř protagonistů na pódiu přímo sálal.

Navzdory prudkému dešti, který se již zhruba dvě hodiny před plánovaným začátkem koncertu Broadway meets Broadway snášel na Český Krumlov a nepřestal ani během programu, se Pivovarská zahrada rychle plnila natěšenými diváky v připravených pláštěnkách, kteří do poslední chvíle před začátkem koncertu postávali okolo hlediště. Na deštěm zkrápěné židle se totiž nikomu příliš nechtělo.

Broadway meets Broadway. Foto: Tomáš Vojáček

Již s prvními tóny to ale vypadalo, jakoby diváci a čtyři hlavní protagonisté uzavřeli proti přírodním silám tajné spojenectví  – z pódia přímo sálala radost z hudby a z hlediště jí hned od první skladby odpovídal bouřlivý potlesk

Začátek koncertu patřil mixu melodií Rocks Overture v aranžmá amerického dirigenta Randalla Craiga Fleischera a v podání pro muzikálový večer tradiční Severočeské filharmonie Teplice. S následující skladbou Everybody Rejoice z muzikálu The Wiz se již na pódiu představili i všichni čtyři hlavní sólisté večera: Michaela Gemrotová a Marian Vojtko z pražského Divadla Broadway i energičtí američtí hosté Capathia Jenkins a Hugh Panaro

Broadway meets Broadway. Foto: Tomáš Vojáček

Capathia si ze stejného muzikálu střihla i píseň Home, Hugh Panaro známou Over the Rainbow z Čaroděje ze země Oz a Michaela Gemrotová I Could Have Danced All Night z My Fair Lady. Jednotlivá představování zakončila skvělá This is the Moment z muzikálu Jekyll a Hyde Mariana Vojtka.

Během večera, jenž oproti původnímu plánu zaznamenal jen jedinou změnu v podobě zrušené přestávky, zazněly slavné skladby z muzikálů Chicago (All That Jazz s efektní orchestrální předehrou), Bídníci (I Dreamed A Dream a Bring Him Home), Mamma Mia (Mamma Mia Medley), Rent (Seasons of Love), Dracula (Vojtkův Nespravedlivý Bůh) i energická Proud Mary z muzikálu Tina Turner v podání Capathie Jenkins.

Zatímco pomalé skladby diváky v mysli přenášely daleko od padajícího deště, ty rychlejší jim rozproudily krev a vyzývaly k tanci. Čtveřice sólistů se na pódiu očividně skvěle bavila a nešetřila úsměvy a vzájemným popichováním či naopak přátelským objetím. Marian Vojtko, který se mezi jednotlivými skladbami chopil role konferenciéra, škádlil s očividnou radostí především kolegu Hugha Panara. 

Broadway meets Broadway. Foto: Tomáš Vojáček

Vrchol koncertu patřil třem písním z pravděpodobně nejoblíbenějšího muzikálu vůbec – Fantoma opery. Think of Me si střihla Michaela Gemrotová, která přidala i následující duet Phantom of the Opera s Hughem Panarem. Poslední skladba Music of the Night pak zazněla v neobvyklém podání obou zpěváků.

Navzdory novému dešti i zimě se ale publiku rozhodně nechtělo domů. Pětiminutovým aplausem ve stoje si vyžádalo nejen návrat zpěváků na pódium, ale i další přídavek v podobě písně Let the Sunshine In z muzikálu Hair, která diváky strhla ke spontánnímu tanci v pláštěnkách před pódiem. Následoval nový nadšený aplaus a už opravdový konec večera.

Broadway meets Broadway. Foto: Tomáš Vojáček

Muzikálové setkání čtyř skvělých zpěváků, z nichž každý je úplně jiný, ale na pódiu jim to neuvěřitelně funguje, tak patřilo k neoddiskutovatelným vrcholům letošního Mezinárodního hudebního festivalu

Úvodní foto: Tomáš Vojáček

Názor informuji.cz: 95%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Pivovarská zahrada nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!