Slam poetry na LFŠ: publikum překvapil online předskok Ondry Hrabala, výhru si vybojoval Pan Fenek

Slam poetry na LFŠ: publikum překvapil online předskok Ondry Hrabala, výhru si vybojoval Pan Fenek 

Exhibice ve slam poetry má na LFŠ v rámci literárnímu programu již několikaletou tradici. Letos se zaplněnému Respekt stanu představili čtyři špičkoví představitelé z české scény a jeden host ze Slovenska.

Celý večer uchopil do svých úst mistr z roku 2017 Dr. Filiptch, který na poslední chvíli nahradil nemocného Ondru Hrabala. Nešťastnou jedničku si vylosovala jediná dáme večera Sára Gabrielová, které se i přes nelehký start podařilo publikum rozesmát povídáním o dámských toaletách. Dvojku si vylosoval dvojnásobný slovenský vicemistr Mišo Krakovský. Jeho text o radostech i útrapách mladého otce vyvolal nejen vlnu smíchu, ale zřejmě u některých přihlížejících mužů i pochopení a soucit. 

Jako třetí se výjimečně s připraveným textem představil improvizátor Honza Dibitanzl a s textem o mravencích jej následoval Pan Fenek. První kolo uzavřel s improvizací olomoucký čerstvý tatínek Dan Kunz. Publikum se nad textem o strastech novopečeného otce při přebalování malého synka doslova svíjelo od smíchu.

Před druhým kolem zaslamoval z obrazovky Ondra Hrabal

„Já sem Filipa neslyšel, když mňa představoval, řekl že su mistr, že jo?“ začal svůj výstup Ondra z pohodlí svého pokoje a přednesl text, který podle svých slov právě dopsal. Ostrá filipika dotýkající se vztahu mezi mužem a ženou publikum skvěle navnadila do druhého kola. Přihlížející se tak stali svědky neobvyklého momentu, který se dost možná už nikdy nebude opakovat.

Dan Kunz ze sebe na místě dostal text o tom, proč by nechtěl být nesmrtelným. Za zmínku ale určitě stojí slam Pana Fenka o poradě orgánů v lidském těle, které se připravují na večerní party. Text, který si od publika vysloužil full house zajistil Fenkovi jistou výhru. Dibi si klasicky vyžádal slova od publika a začal tvořit poezii v přítomném okamžiku. Miško druhým textem popsal své příběhy před rodinným životem a Sára zakončila večer slamem o tom, co všechno má v hlavě.

Celé klání skončilo jednou remízou, a tak se o třetí místo rozdělila Sára s Danem, stříbrnou medaili si zasloužil Mišo Krakovský a na pomyslný trůn filmovkového slamu se dostal Pan Fenek.

 Foto: LFŠ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hvězda - Uherské Hradiště nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!