Hobbs a Shaw splnili očekávání. Naivní pointa, automobilové honičky i pěstní souboje ovládly Rychle a zběsile i po deváté

Hobbs a Shaw splnili očekávání. Naivní pointa, automobilové honičky i pěstní souboje ovládly Rychle a zběsile i po deváté45%

Typická akční nálož pod známou nálepkou Rychle a zběsile přivezla automobilové honičky, střílečky i trochu samojského boje bez zbraní. Jak se dalo očekávat, kvalitními hereckými příběhy ani promyšleným příběhem se Hobbs a Shaw chlubit nemůže, přesto příznivce známé série potěší. Své standardy splnila.

Devátý snímek ze série. Rychle a zběsile i po osmnácti letech patří mezi jedny z nejblíbenějších akčních filmů. Recept je přitom pořád stejný a zoufale jednoduchý. Nepodstatný a předvídatelný příběh vyšperkovaný dávkou rychlých auta a souboji svalovců. Tedy naprostá oddychovka, u které nemusí nikdo přemýšlet. A možná právě proto si získala tolik fanoušků.

Hobbs a Shaw přece jen trochu z řady vybočuje. Jak název více než napovídá, zaměřuje se pouze na tyto dva hrdinů známé z předešlých dílů. Ty se opět zahrál Dwayne Johnson alias The Rock a Jason Statham, tedy muži, kteří víc než svým hereckým uměním uchvátí vypracovaným svalstvem a zápasnickými grify. Krásnou dámu "v nesnázích", která nesmí chybět v žádné akční podívané, pro tentokrát ztvárnila Vanessa Kirby

Společně se vydávají za získáním nebezpečného viru a záchranou světa. Předtím ale musí porazit starého známého a postavit se dávným křivdám. Kromě klasických scén, ve kterých hrdinové dokážou spor'tákem podjet nákladní auto a paklíčem odemknout téměř cokoli, jejich příběh nabízí dokonce i jednu scénu, při které musí každý divák (nejen skalní fanoušek) zatajit dech. 

Samozřejmě následuje i několik záběrů, ve kterých tvůrci předvádí co nejjednodušší humor a taky několik, které jsou tak přehnané až hraničí s trapností. Přiznejme si ale, že i u těch se může pobavit jistá část publika. Ta, která se na něj dívá nedobrovolně. Na druhou stranu vyloženě nudit se u snímku nestihnete, naopak můžete u něj bez obav dvě hodiny vypnout a ponořit se do světa, který má svá jasně daná akční pravidla, která nkdy neopustí.

Klasika pro fanoušky

Ačkoli Rychle a zběsile už téměř dvě desetiletí funguje stále na stejném, ale osvědčeném formátu, neupadá. Daří se mu splňovat nároky svých fanoušků a koneckonců i svých tvůrců. V kinech je  stále schopná vydělat pěkných "pár" dolarů.

Stává se z něj (nebo možná spíš už "stala se z něj") tak série, která má s nadsázkou podobný princip jako Ulice. Nevykračuje ze své konfortní zóny a přesto uspokujuje cílovou skupinu. Stejně do jisté míry fungují i komiksové snímky od Marvel nebo agent 007 James Bond.

Každá z těchto ság má své milované hrdiny, kterým diváci odpustí chyby, prostoduchost i opakování. Každá má své fanoušky, kteří si oblíbence užijí i po milionté, nehledě na objektivní kvalitu podívané. I tak funguje filmový průmysl. A tak ani v tomto případě po deváté není důvod, proč by si příznivci rychlých aut a stříleček neměli nejnovější jízdu užít.

Názor informuji.cz: 45%

Kdy a kde dávají film: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!