Liam Gallagher vydal nový singl Once. Říká, že je jeden z nejlepších, ale to nejlepší přitom bylo jen jednou

Liam Gallagher vydal nový singl Once. Říká, že je jeden z nejlepších, ale to nejlepší přitom bylo jen jednou 

Liam Gallagher se chystá vydat nové album "Why Me? Why Not" už v září. Ke dvěma dříve vydaným singlům teď přidal nový, o kterém tvrdí, že je to jedna z nejlepších písní, které kdy udělal. V něčem snad připomíná hity Oasis, ale jak v ní Liam sám zpívá, ty nejlepší věci se stávají jen jednou.

Album Why Me? Why Not jednoho z centrální dvojice kapely Oasis Liama Gallaghera má vyjít 20. září. Hudebník z něj postupně zveřejňuje písně. Po Shockwave, ke které natočil i videoklip, se objevila The River a teď si nově můžete poslechnout i Once. O té Gallagher sám prohlásil, že to je jedna z nejlepších skladeb, které za svou kariéru napsal.

Akustická balada možná opravdu připomíná některé z hitů Oasis, které zřejmě zůstanou Liamovým triumfem. Syrový zvuk akustické kytary, výrazný hlas a rozjezd s bicími tvoří spolu s melodií a tempem melancholickou atmosféru, která však zůstává svěží.

I text Once obsahuje velkou dávku nostalgie, když Liam zpívá o tom, jaké to bylo, když tehdy zářili. Ale to se může stát jen jednou, jak se ukázalo.

Liam Gallagher nedávno vystoupil i v Praze na Metronome festivalu, kde zahrál mimo jiné i výše zmiňovanou novou píseň Shockwave. Také slíbil, že vystoupí v hudebním pořadu MTV Unplugged. Jeho bratr Noel o něm také před nedávnem mluvil ne zrovna přátelsky v rozhovoru pro časopis Variety. Protože časy minulé byly opravdu jen „once“.

Foto: Stereogum

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!