Komicko-dramatický snímek Hra láká nejen na netradiční formát

Komicko-dramatický snímek Hra láká nejen na netradiční formát70%

Česko-chilsko-francouzsko-korejská fúze a k tomu s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Pokud patříte k příznivcům Snowboarďáků či Gymplu, ale zároveň toužíte poznat hercův přerod, je film Hra ideální volbou. Chilskému režisérovi Alejandru Fernándezi Almendrasovi se podařilo přinést do českého prostředí černobílý film v netradičním formátu.

Hra je film o pěti dětstvích, prologu a epilogu. Petr má doma manželku Katku a osmiměsíčního syna Alexe a pracuje jako ředitel malého divadla, ve kterém právě zkoušejí novou divadelní hru. Na první pohled může jeho život vypadat idylicky, avšak během zkoušení se blíže seznámí s herečkou Karolínou a události naberou rychlý spád.

Snímek poukazuje na to, jak se dá docela jednoduše během pár okamžiků převrátit živou o sto osmdesát stupňů. Premiéra zkoušené hry byla absurdním propadákem, a tím si divadlo takřka zatlouklo hřebíček do rakve. I když během celého filmu divák pozoruje rozkol v osobním i pracovním životě, v epilogu to vypadá, že se všechno vrací do starých kolejí.

Propojení chilského režiséra s českým prostředím nabízí poněkud nevšední filmový zážitek. K vidění jsou artově natočené scény, které ale celý příběh dokreslují k dokonalosti. Konec by se možná mohl zdát trochu obyčejný, ale po spletitém příběhu poskytuje divákovi útěchu a možná i jakousi katarzi.

Na snímek můžete do kina přijít od 31. října letošního roku.

foto: LFŠ

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hvězda - Uherské Hradiště nabízí i další akce

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!