Divadelní léto představuje inscenaci pro příští rok. Plzeň promění v Hollywood třicátých let

Divadelní léto představuje inscenaci pro příští rok. Plzeň promění v Hollywood třicátých let  

Divadelní léto pod plzeňským nebem se pomalu loučí se svým 12. ročníkem, a to derniérou oblíbeného Cyrana v hlavní roli s Michalem Dlouhým. Fanoušci ale nemusí smutnit, protože již nyní se mohou těšit na příští rok, kdy festival premiérově uvede komedii Kena Ludwiga Shakespeare v Hollywoodu.

Režie komedie Shakespeare v Hollywoodu se ujme matador českých jevišť Radovan Lipus. Návštěvníky zavede do zlaté éry filmu, tedy do Hollywoodu 30. let minulého století. "V hollywoodských filmových ateliérech se to hemží hvězdami i hvězdičkami, producenty, novináři, statisty, nechybí vznětlivý režisér či nerudný censor. Natáčí se Shakespearův Sen noci svatojánské a nablýskaný svět filmu přivábí také neodoltelnou dvojici - skutečného vládce elfů Oberona a jeho pravou ruku Puka, aby si trochu pohráli s city smrtelníků," přibližuje hru programový ředitel festivalu Jan Anderle.

Stejně jako letošní Cyrano a Švanda dudák, který se příští rok do západočeské metropole ještě vrátí, se i inscenace Kena Ludwiga uskuteční na plzeňském prostranství U Ježíška. "Nový prostor se nám výborně osvědčil a líbí se i režisérovi Radovanovi Lipusovi. Rozhodli jsme se, že scénu postavíme na stejném místě i v roce 2020," dodal Anderle.

Letošní premiérová inscenace, již zmiňovaný Švanda dudák, i Cyrano přispěli k tomu, že návštěvnost byla vyšší než kdykoliv předtím. "Těší nás, že návštěvnost překonala loňský rekord, který byl téměř devět tisíc diváků - díky velkému zájmu o Cyrana jsme mohli zařadit celkem sedm repríz. Velký úspěch u publika i odborníků měla také letošní novinka Švanda dudák," řekla ředitelka festivalu Marcela Mašínová, "stovky diváků navštívily i doprovodný program - večer muzikálu Divadla J. K. Tyla, představení studentů DAMU, Open Air Slam, Improzápas nebo Festiválek hereckých kapel."

Vstupenky na 13. ročník festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem jdou do předprodeje v listopadu 2019, a to formou vánočních poukazů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!