Islandská kapela Of Monsters and Men vydala novou studiovou nahrávku Fever Dream

Islandská kapela Of Monsters and Men vydala novou studiovou nahrávku Fever Dream  

Kapela Of Monsters and Men potěšila v pátek 26. července své fanoušky novým studiovým albem. Nese název Fever Dream a obsahuje jedenáct nových písní včetně singlu Alligator, k němuž byl na počátku měsíce zveřejněn oficiální videoklip.

Of Monsters and Men za sebou mají již dvě studiová alba. Debut z roku 2011 My Head Is an Animal i následující Beneath the Skin se stala multiplatinová, mají tedy na co navazovat. Již na první poslech přitom na novinkové desce zní, že kapela poslední čtyři roky ušla dlouhý kus cesty. Posluchači se dočkají menší dávky energických pohádkových melodií a více melancholické elektroniky.

"Album jsme napsali i nahrávali na Islandu. Během několika posledních let jsme pomalu, ale vytrvale budovali své vlastní studio. Mít tohle místo jen pro sebe nám poskytlo čas a prostor, abychom byli kreativní, rozšířili náš zvuk a ztratili se ve vlastním malém světě," vysvětlují Of Monsters and Men, kteří se stali první islandskou kapelou, která získala miliardovou poslechovost na Spotify.

"Vydali jsme se zkoumat různé způsoby, jak psát a skládat, používali jsme různé nástroje a techniky," dodává kapela, "album je o touze po něčem větším, o pocitu spokojenosti v osamělosti, o přijetí zranitelnosti a o přání být přítomen v daném okamžiku." Nahrávka je silně ovlivněna pocity, jako je otevřenost změnám či ztráta strachu z vyjádření vlastních pocitů.

Koproducentem nahrávky se stal Rich Costey, jenž je známý svou spoluprací se skupinami Vampire Weekend či Chvrches . Vydání nové desky předznamenal 3. března singl Alligator. V první polovině července pak kapela představila píseň Wild Roses. Nyní si mohou fanoušci užít již kompletní jedenáctku nových písní.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!