Letošní START FILM přinese do Bystřice nad Perštejnem i Nového Města na Moravě také Bohemian Rhapsody s Mercuryho osobním asistentem

Letošní START FILM přinese do Bystřice nad Perštejnem i Nového Města na Moravě také Bohemian Rhapsody s Mercuryho osobním asistentem 

Čtvrtý ročník festivalu studentské tvorby START FILM nabízí pestrý program, který ocení fanoušci filmové zábavy, ale i vybíravější diváci hledající ve filmech více než jen zábavu. Od 11. do 17. srpna můžete v Bystřici nad Perštejnem a letos i nově v Novém Městě na Moravě vidět snímky jako českou komedii Teroristka, světový kinohit Bohemian Rhapsody a historické drama Zlatý podraz. K tomu hosté a zajímavý doprovodný program.

Letošní ročník festivalu začínajících filmařů START FILM je za dveřmi a představuje svůj kompletní program. V neděli 11. srpna odstartuje v Bystřici nad Perštejnem pohádkou Čertí brko, kterou představí její producent Ondřej Beránek spolu s dalšími tvůrci. Z dalších filmů promítaných pod širým nebem se můžete těšit na úspěšné české komedie Teroristka a Ženy v běhu, dokument Trabantem tam a zase zpátky za doprovodu domácí kapely Kroky.

Na promítání ale můžete zajít i pod střechu do sálu bystřického Kulturního domu, kde budou probíhat projekce s diskuzemi a besedami. V pondělí 12. srpna tam svůj debutový snímek Karel, já a ty představí režisér a herec Bohdan Karásek. Připravena jsou ale i setkání se zahraničními hosty jako s Harunou Honcoop, autorkou s česko-japonskými kořeny, zaměřující se ve své tvorbě na architekturu a historii. Diváci tak uslyší zajímavosti o promítaném snímku Na věčné časy – Relikty architektury socialistické éry.

Bulharští hosté ze studia Zmei pak zájemcům předvedou ukázky své animované tvorby. Vrcholem festivalu bude setkání s Peterem Freestonem, dlouholetým osobním asistentem Freddieho Mercuryho, který se podílel na promítaném filmu a světovém kinovém hitu Bohemian Rhapsody. Nebudou chybět ani nejlepší studentské filmy a jejich soutěž se závěrečným vyhlášením.

Ani v Novém Městě na Moravě, kam se festival letos rozšíří poprvé, nebudou diváci ochuzeni o filmové zážitky pod širým nebem. Od 13. do 17. srpna budou moct zhlédnout filmy na zámeckém nádvoří, třeba Zlatý podraz, historické drama s devíti nominacemi na České lvy. Představí ho sám režisér Radim Špaček s herci. Doprovodný program zajistí také třeba koncert skupiny Hrabě Monte Crazy.

Kompletní program najdete na webových stránkách. Vstupné na veškeré projekce v rámci festivalu je dobrovolné.

Foto: archiv SFF

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!