Dětská hra v aktualizované podobě nabízí více zábavy a minimum děsu

Dětská hra v aktualizované podobě nabízí více zábavy a minimum děsu 55%

Do kin se ve čtvrtek vrací násilnická panenka Chucky ve vylepšené verzi. Remake třicet let starého hororu Dětská hra ale překoná svého předchůdce jen s odřenýma ušima.

O vzkříšení hororového kultu z roku 1988, který v době svého uvedení přinesl na plátna neotřelý nápad, byť zpracování za ním poněkud pokulhává, se přičinil norský režisér Lars Klevberg. Film Dětská hra aktualizoval pro současné publikum, které už těžko vyděsí více komický než děsivý masový vrah, jenž se po přestřelce reinkarnoval do nevinně vyhlížející panenky Chucky, aby dál páchal zlo.

Základní kostra zůstala stejná, i tentokrát se děj točí okolo svobodné matky (Aubrey Plaza) žijící s osamělým synem Andym (Gabriel Bateman), který si k narozeninám přál virtuálního kamaráda.

Matka pracuje coby prodavačka v hračkářství, a jelikož jsou pro ni peníze až na prvním místě, nezbývá než mazaným způsobem přesvědčit šéfa, aby se uvolil přenechat jí reklamovanou panenku. Nemá ani potuchy, že ji záměrně poškodil zhrzený asijský dělník, který právě v okamžiku finalizace jejích nejdůležitějších funkcí dostal hodinovou výpověď.

Režisér příběh posunul do blízké budoucnosti, kdy už jezdí samořiditelná auta a domácnost se dá kompletně ovládat skrze aplikaci, která je propojená právě s onou panenkou. Ta dokáže splnit takřka jakýkoli příkaz, nahrávat řeč a opakovat slova, je však naprogramovaná tak, aby se vyvarovala vulgarit a nedopustila se násilí. Až na narušeného Chuckyho, bezmezně loajálního vůči (v remaku o pár let staršímu) Andymu, který je naštvaný na celý svět.

Oproti originálnímu snímku Toma Hollanda, který už má svou zastaralostí dnešního diváka, pokud nejde o dětského, minimální šanci oslovit, nabízí zmodernizovaná verze poctivější dávku zábavy, bohužel na úkor strašení.

I když ve filmu teče krev a vnitřnosti proudem, děsivého je na něm pramálo a žánr se tak, možná záměrně, přehoupne od hororu do parodie, což nemusí být nutně na škodu. První polovina nabitá gagy a legračním chování Chuckyho budí patřičný smích.

Po prozření postav, kterým panenka začne přinášet více potíží než kratochvílí, a tak se jí zoufale snaží zbavit, je dění víceméně utahané a zbytečné. Zajímavější obměnou se jeví nastolit apokalypsu, kdy by hračky převzaly totální kontrolu nad lidstvem.    

Názor informuji.cz: 55%

Kdy a kde dávají film: Dětská hra

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!