Zakončila letošní festival Mighty Sounds. V únoru se Dubioza kolektiv vrátí se sólovými koncerty

Zakončila letošní festival Mighty Sounds. V únoru se Dubioza kolektiv vrátí se sólovými koncerty  

Balkánská Dubioza kolektiv se po svém úspěšném vystoupení na festivalu Mighty Sounds vrátí zpět do České republiky, aby potěšila své fanoušky i sólovými koncerty. V únoru příštího roku se jí dočká nejen česká metropole, ale rovněž brněnská Fléda.

"Po nejlepším zakončení Mighty Sounds 2019, které jsme si mohli přát, přijede tato balkánská smršť v únoru do Prahy," lákají organizátoři táborského festivalu. A nejen to. Zatímco pražské fanoušky potěší Dubiova kolektiv 6. února 2020 v Meet Factory, o den později se na ně mohou těšit hudební fanoušci v Brně.

Bouřlivé show, energetické hudby a politicky nekorektních textů se tak dočkají hned dvě česká města. Dubioza kolektiv propaguje toleranci a kritizuje nacionalismus, korupci a bezpráví. Na festivalu Mighty Sounds na začátku koncertu v česky namluveném intru uvítala mírumilovné lidi a neuvítala všechny agresory i českého prezidenta.

Původní téma balkánské války už kapela dávno opustila a řeší globální problémy dneška. "Snažíme se zpívat o tom, co se děje teď - ne o tom, co bylo před 25 lety. To je téměř půlka našeho života, tak proč se vracet," řekl pro iRozhlas frontman kapely Brano Jakubović, "v posledních deseti, patnácti letech je to v podstatě pořád dokola jen jedno téma, které hýbe světem. A je velmi složité psát třeba dvacet písniček na jedno, ale velmi důležité téma - jak se vypořádat s našimi života."

V současné době má Dubioza kolektiv na svém kontě již osm studiových desek, které nezřídka budí poprask. Skrze svou hudbu reflektuje například události, jako jsou protesty v istanbulském parku Gezi, věznění zakladatele Pirate Bay či syrskou uprchlickou krizi. V současné době připravuje novou nahrávku, která by měla vyjít již v lednu příštího roku. Je tedy dost pravděpodobné, že se návštěvníci pražského a brněnského koncertu dočkají i zbrusu nových písní.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!