Objev Tom Walker se vrátí do Česka. Tentokrát předvede své kvality na klubové scéně

Objev Tom Walker se vrátí do Česka. Tentokrát předvede své kvality na klubové scéně 

Fanouškům skotského zpěváka a skladatele Toma Walkera ještě v hlavě nedozněly poslední tóny po úspěšném vystoupení na festivale Colours of Ostrava a už se mohou těšit na jeho návrat – a to dřív, než by to kdo čekal. Vycházející britská hvězda 29. října ukáže, jak to umí rozproudit na klubové scéně v pražském Roxy.

Ještě nedávno byl Tom Walker neznámým hlasem. Na jeho tvorbu upozornil loňský žebříček BBC Sound of 2018. Jeho kvality potvrzuje také získání letošní ceny Brit Awards v kategorii začínajících umělců.

Tom však rozhodně není žádný muzikantský nováček. První singl Sun Goes Down vydal už před třemi lety. Nečekaný úspěch však přišel až se skladbou Leave A Light On.

To, že cenu získal oprávněně, jsme se mohli přesvědčit během jeho koncertu na Colours of Ostrava. Pro mnoho lidí neznámý písničkář uhranul svým podmanivým hlasem a šarmem skotského zálesáka. Open-air vystoupení, během kterého představil své debutové album What A Time To Be Alive, lze bezpochyby označit za jeden z nejvýraznějších bodů programu ostravských ‚barev‘.

Rodák z Glasgow vyrůstající v Manchesteru a Londýně se zatím nemůže pyšnit obsáhlou diskografií, v tomto případě však platí kvalita nad kvantitou. Kromě již zmiňovaného singlu Leave A Light On, kterým podpořil kamaráda bojujícího se závislostí, má na kontě řadu dalších globálních hitů – například Angels, Fly Away With Me, Blessings nebo My Way.

Hudebně se nejedná o nic přelomového, ale trochu mainstreamové rytmy nahrazuje hlasem jako hrom, který mu může závidět nejeden hudební kolega. Svůj styl charakterizuje jako mix hip hopu se špetkou blues, popu a kapkou reggae. To, že se nedrží jen jedné hudební linie, potvrdil i na Colours. Walker kromě snových poloh písní ukazuje, že to umí i pořádně rozjet a využít svůj chraplák.

Na velkém pódiu před zraky festivalového publika Tom Walker zazářil, uvidíme, zda úspěch z Colours zopakuje také v uzavřeném klubu.

Foto: Barbora Bittnerová

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Roxy Prague

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!