Návrat upíra Enza. Michael Malarkey opět zavítá do pražského Roxy

Návrat upíra Enza. Michael Malarkey opět zavítá do pražského Roxy 

Britsko-americký písničkář a herec Michael Malarkey se příští rok vrací do Česka. V pražském klubu Roxy 25. ledna představí chystanou desku, kterou nahrával v Anglii. Vstupenky budou v prodeji od 24. července.

Charismatický upír s povýšeným úsměvem a písničkář s libanonskými kořeny – to je Michael Malarkey. Ačkoliv se do povědomí fanoušků dostal hlavně díky své herecké kariéře a roli slaďouše Enza ze seriálu Upíří deníky, sám sebe vnímá spíše jako muzikanta. V roce 2017 vydal své debutové album Mongrels, jenž vypráví neklidný příběh touhy a naděje, ale i smutku, a je výsledkem jeho sebeobjevování a hledání vlastní cesty.

Po vydání výše zmíněné desky zpěvák fanouškům vzkázal: „Nechci, aby si lidi mysleli, že jsem jen herec, který si jako bokovku nahrál nějakou blbou desku. V tom albu je celý můj život a srdce.“ Mezi jeho hudební vzory patří například Leonard Cohen, Nick Cave či Tom Waits, ke kterým se ve svých skladbách žánrově přibližuje.

Příští rok se Malarkey vrací za českými fanoušky nejen aby představil novou desku, ale také aby ukázal, kam se hudebně posunul. Ačkoliv bude tenhle americko-britsko-libanonský sympaťák zřejmě navždy spojován s úspěšnou televizní sérií, vypadá to, že veřejnost začala brát na vědomí také jeho hudební počiny. 

„Vím přesně, co chci zpívat a své představy se snažím co nejvíc naplňovat. Nejsem ničí produkt,“ říká.

Michael Malarkey se narodil v Libanonu Američanovi irského původu a Angličance arabsko-italského původu. Jeho kariéra začala na londýnských divadelních pódiích a přes krátké filmy se dostal až k průlomové roli upíra Lorenza v Upířích denících.

K hudbě měl však vždy blízko. Několik let působil jako frontman a textař punkové kapely, pro kterou napsal pět nevydaných autorských alb. Prvním krokem ke vstupu do hudebního showbyznysu bylo v roce 2014 vydání EP Feed The Flames, o rok později pokračoval s EP Knots.

Foto: archiv Fource

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Roxy Prague

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!