Hudební novinky, týden #30: Limp Bizkit na Slovensku, raní Pink Floyd, akce zdarma a pokračující open-air festivaly

Hudební novinky, týden #30: Limp Bizkit na Slovensku, raní Pink Floyd, akce zdarma a pokračující open-air festivaly 

Týden od 22. července bude plný malých koncertů, neobejde se ale ani bez velkých akcí. Na Slovensko přijedou američtí Limp Bizkit, do Prahy zakládající člen Pink Floyd Nick Mason. O víkendu si můžete vybrat z řady letních festivalů.

Zámek Troja je při festivalu Letní slavnosti staré hudby 2019 zasvěcen španělské hudbě. V pondělí tam hudebníci zahrají písně „corazón español". Španělský ohnivý temperament předvede zpěvačka původem z Paříže Anna Reinhold, katalánské kvarteto Exclamatio a skvělý argentinský kytarista Quito Gato.

V úterý se v olomouckých Smetanových sadech můžete zcela zdarma pobavit na koncertu Mirai a Voxel v rámci Óčko Tour de Park. Od šesté hodiny tam bude probíhat i autogramiáda a focení, tak pokud jsou Mirai a Voxel vašimi hudebními idoly, stavte se.

Přes hranice se Slovenskem by neměli váhat vyrazit fanoušci kapely Limp Bizkit. Tato skvělá americká kapela předvede svou metalovou show v úterý 23. července v amfiteátru Sereď nedaleko Trnavy. Těšit se můžete i na hity Rollin', My Generation či Break Stuff.

Hudební léto na hradbách Přerov v úterý přivítá bluesové trio amerického zpěváka a kytaristy Chaz de Paola. Rytmickou sekci tvoří hudebníci z Polska.

Chinaski v úterý v Lucerna Music Baru započnou sérii pěti koncertů před říjnovým křtem nové desky. Na každém z nich kapela odhalí a zahraje některé nové skladby z připravovaného alba.

Ve středu se v Riegrových sadech odehraje další z koncertů Hudebního léta v parcích Prahy 2. Od 18 hodin tam zahrají uskupení jazzová i klasická, například Even Tones ve složení kytara, baskytara, klavír, zpěv, bicí a různé dechové nástroje.

Do Brna ten den dorazí americká death-metalová formace Gruesome. Tvrdou show předvedou v klubu Favál Music Circus. O den později se Gruesome přesunou do Prahy, kde zahrají v MusicClubu Modrá Vopice. Dalšími zahraničními hosty večera budou kapely Bloody Invasion a Betrayal.

Ve čtvrtek se návštěvníci Velkého sálu Lucerny přenesou do konce 60. a začátku 70. let. Nick Mason, bubeník a zakládající člen Pink Floyd, tam totiž se svou kapelou Saucerful of Secrets přiveze písně z raného období slavných anglických rockerů. Na koncertu zazní skladby z doby, kdy skupinu vedl Syd Barret, ale i ty mapující pozdější přechod od psychedelického k progresivnímu rocku.

V Olomouci v rámci Olomouckého kulturního léta vystoupí také 25. 7. moderní žonglér Jan Hlavsa ve své show Cirkus Levitare. Následovat ho u Terezské brány bude koncert skupiny Tak co? hrající originální autorské písně v češtině.

V pátek ožije Reduta Jazz Club v Praze swingovými rytmy v podání Doris Lamošové. Spolu s kapelou Swingin' Bastards předvede starou swingovou školu nabitou energií. Kromě Doris bude zpívat i její okouzlující sestra Sophie, jejíž hlas jako by zpíval ve dvacátých letech.

Také vyjdou některá zajímavá alba, například Somebody's Knocking kapely amerického zpěváka Marka Lanegana. To přijede v listopadu představit i do Prahy. Očekává se taky vydání soundracku k filmu Yesterday.

Víkend bude opět nabit různými letními open-air festivaly. V Opavě si rockeři užijí festival Holba Rock na grilu třeba s kapelami Škwor a Dymytry. V Hlučíně na Štěrkovna Open Music zahrají třeba Chinaski, Lucie Bílá & Arakain a Mig 21, mimořádný projekt Symphonic Dance Music propojí orchestr s taneční hudbou.

Festival Rock iN Roll přivítá v Nové rokli v sobotu kapely Tata Bojs, UDG, Thoma Artwaye a další. České HRADY 2019 se tento víkend přesunou na Švihov, kde vystoupí třeba Kryštof, Harlej, Rybičky 48 a Mirai.

Foto: Rolling Stone

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!