Léto v Hradci Králové: nejzajímavější kulturní akce až do září

Léto v Hradci Králové: nejzajímavější kulturní akce až do září 

Rozmanité kulturní akce čekají obyvatele i návštěvníky Hradce Králové a okolí. Z našich tipů můžete vybírat od letního kina přes architektonickou výstavu až po historické slavnosti.

Slam Poetry Masters!

To nejlepší z domácí scény slam poetry, tedy specifického přednesu básně před publikem, čeká návštěvníky královéhradeckého klubu a restaurace Satchmo večer v sobotu 3. srpna. Vystoupí třeba Anatol Svahilec, Ellen Makumbirofa, Naďa Hůlková nebo Honza Dibitanzl.

Noční prohlídka Bílé věže

Prohlédněte si potemnělou scenérii východočeské metropole. Speciálních nočních prohlídek zdejší dominanty, 72metrové renesanční Bílé věže v centru města, máte možnost se během letní sezóny zúčastnit hned ve dvou termínech. Od osmi hodin večer do půlnoci bude vyhlídka otevřena v sobotu 3. srpna a následně v pátek 6. září.

Biograf Etienne – Letní kino Hradec Králové

Rádi byste si během prázdnin zašli do letního kina, ale nechce se vám utrácet? Na Pivovarském náměstí v Hradci Králové vás během následujících týdnů čeká ještě několik bezplatných promítání. Těšit se můžete na drama z prostředí alkoholické léčebny Úsměvy smutných mužů (25. července), komedie Nebezpečná laskavost (1. srpna), fantasy Aquaman (8. srpna) a nakonec speciální Gastrokino (23. srpna), které brzy odhalí program.

Hradecká V8 – sraz amerických vozů

Tradiční setkání amerických veteránů se letos koná u Stříbrného rybníka v Hradci Králové o víkendu od 23. do 25. srpna. Kromě prohlédnutí si stovek historických aut nejenom z Česka, ale i sousedních zemí, můžou návštěvníci zkusit štěstí v tombole, poslechnout si koncerty, zatancovat si během rockotéky nebo se zúčastnit různých soutěží.

Hradecké léto

Festivalová sezóna na východě Čech ještě nekončí. Příznivci punk rocku nebo hardcore by neměli přehlédnout Hradecké léto, které se letos výjimečně přesunulo do areálu Letního kina Širák. V sobotu 24. srpna tu nebudou chybět slavní čeští interpreti jako Tři sestry, Visací zámek, Rybičky 48, Trautenberk nebo Bohemian Metal Rhapsody.

David Vávra – Běžet s domy

Širokou škálu prací známého architekta Davida Vávry, který příležitostně působí i jako herec, představuje Knihovna města Hradce Králové. Na bezplatné výstavě jsou k vidění modely vybraných staveb a také originály pastelů, skic nebo plánů k dosud nerealizovaným dílům. Vávrovo architektonické rozpětí sahá od veřejných staveb přes rodinné domy a interiéry až po sakrální budovy, muzea nebo řešení expozic. Výstava je otevřená do 30. srpna.

Letní kino Širák

Prošvihli jste letošní filmy po premiéře v kinech? Na čerstvém vzduchu je můžete zhlédnout v hradeckém Letním kině Širák až do konce srpna. V nejbližších týdnech vás čeká promítání rodinného snímku Psí poslání 2 (20. července), komedie Lovení (2. srpna), hudební biografie Bohemian Rhapsody (8. srpna) nebo třeba nejnovější tarantinovky Tenkrát v Hollywoodu (15. a 16. srpna).

Czech International Air Fest

Poslední prázdninový víkend se na letišti v Hradci Králové odehraje tradiční přehlídka letecké techniky. V sobotu 31. srpna i v neděli 1. září si tu fanoušci aviatiky můžou prohlédnout civilní i vojenská letadla a podívat se na ukázky letecké akrobacie. 

Slavnosti královny Elišky

Hradec Králové si každoročně připomíná osobnost české královny Elišky Rejčky, která si město zvolila za své sídlo. Bohatý program čeká zdejší obyvatele v pátek 6. a v sobotu 7. září, kdy Velké náměstí obsadí staročeský jarmark, uskuteční se večerní ohňový průvod a chybět nebudou ani kejklíři, rytířská klání nebo ukázky dobových tanců. Na dalších místech se nejmenší budou moci zúčastnit her, zhlédnout ukázky sokolníků nebo si užít slavnostní ohňostroj.

Den otevřených dveří v továrně PETROF

Zajímá vás, jak společnost PETROF vyrábí své proslulé hudební nástroje? Přijďte v sobotu 7. září dopoledne zadarmo nahlédnout do jejich královéhradecké továrny. Poznáte práci mistrů v unikátní manufaktuře a spatříte také nejzajímavější historické i současné exponáty věhlasné firmy.

Foto: archiv Hradecké V8

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!