Paul McCartney se na stará kolena pustil do muzikálu. Chystá adaptaci filmu Život je krásný

Paul McCartney se na stará kolena pustil do muzikálu. Chystá adaptaci filmu Život je krásný 

Jeden z nejúspěšnějších umělců hudební historie Paul McCartney ohlásil, že připravuje svůj první muzikál. Vybral si adaptaci oblíbeného filmu režiséra Franka Capry z roku 1946 Život je krásný (It’s a Wonderful Life).

Paul McCartney, bývalý člen Beatles a i ve svých sedmasedmdesáti letech stále úspěšný hudebník, je známý svým zápalem pro nejrůznější druhy umění. Teď zveřejnil informaci, že pracuje na dalším díle. Poprvé zabrousí do vod muzikálových s adaptací vánočního filmu Život je krásný ze 40. let.

Začalo to celé jedním e-mailem,“ popisuje umělec, jak se k této práci vůbec dostal. „Napsal mi Bill (Bill Kenwright, divadelní a filmový manažer, pozn. red.), jestli by mě to zajímalo. Nikdy mě nenapadlo napsat muzikál, ale po pár rozhovorech to začalo vypadat jako zábava,“ pokračuje. Život je krásný navíc podle něj vypráví univerzální příběh, všichni se do něj můžeme vžít.  

Bill Kenwright se původně na Paula McCartneyho s nabídkou obrátil už před třemi lety, kdy získal práva k oblíbenému americkému snímku. Kenwright se stejně jako členové Beatles narodil a vyrůstal v Liverpoolu, navštěvoval dokonce stejnou školu jako Paul McCartney, jejich přátelství a spolupráce jsou i proto silné.

Kromě psaní hudby k muzikálu Paul spolupracuje s Leem Hallem, anglickým dramatikem a scénáristou, na psaní textů k muzikálovým písním. Hall napsal třeba scénář k letošnímu filmovému hitu o životě Eltona Johna Rocketman. Paul zná muzikály i od svého otce Jima McCartneyho, který mu jako malému hrával na rodinné piano písně z Broadwaye.

Nejedná se o první muzikálovou adaptaci filmu Život je krásný. Roku 1986 třeba vznikla jedna od Sheldona Harnicka a Joea Raposa. Není to ani první případ, kdy se rocková hvězda pustila do psaní muzikálu - Bono a the Edge z U2 mají za sebou třeba velmi úspěšný muzikál Spider-Man: Turn Off the Dark, Green Day zase muzikál American Idiot.

Foto: Archiv Paula McCartneyho

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!