Nejvíce nominací na Emmy získaly Hra o trůny, The Marvelous Mrs. Maisel a Černobyl

Nejvíce nominací na Emmy získaly Hra o trůny, The Marvelous Mrs. Maisel a Černobyl 

Nominace na prestižní televizní ceny za uplynulou seriálovou sezónu Emmy byly uděleny. Nejvíce jich získal seriál Hra o trůny, jehož závěrečná osmá série s 32 nominacemi překonala dosavadní rekord 27 nominací z roku 1994. Dále mají nejvíce nadějí na výhru seriály The Marvelous Mrs. Maisel a Černobyl.

Úspěch dramatického fantasy seriálu Hra o trůny, který letos odvysílal svou osmou a zároveň závěrečnou sérii, není velkým překvapením. V anketě o nejlepší televizní ceny v seriálové sezoně Emmy získal nominaci i v hlavních kategoriích jako nejlepší dramatický seriál, kde se popere mimo jiné se seriály Volejte Saulovi, Tohle jsme my a Boj o moc. Emilia Clarkeová z Hry o trůny je nominovaná za nejlepší herečku v dramatickém seriálu a Kit Haringon také z Game of Thrones za nejlepšího seriálového herce.

S letošními třiceti dvěma nominacemi Hra o trůny překonala dosavadní rekord v nominacích na Emmy - ten nastavil roku 1994 kriminální seriál Policie New York s dvaceti sedmi nominacemi.

Sitcom The Marvelous Mrs. Maisel má naději stát se nejlepším komediálním seriálem třeba vedle komedií Viceprezident(ka) a Barry. Černobyl bude bojovat o cenu za nejlepší minisérii, za nejlepšího herce v zastoupení Jareda Harrise, herečku s Emily Watson, za nejlepší scénář, režii i v dalších kategoriích.

Na slavnostní udílení 71. ročníku televizních cen Emmy si musíme počkat do 22. září. O týden dříve, 14. a 15. září, se dozvíme o udělených cenách ve vedlejších kategoriích.

Foto: IMDb

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!