Nad Vltavou se projde světoznámá provazochodkyně. Odstartuje festival Letní Letná

Nad Vltavou se projde světoznámá provazochodkyně. Odstartuje festival Letní Letná  

Provazochodkyně nad Vltavou? Mezinárodní festival Letní Letná se rozhodl zahájit svůj letošní ročník skutečně originálně a do Prahy pozval světoznámou provazochodkyni Tatianu-Mosio Bongongu z francouzského souboru Cie Basinga.

Tatiana-Mosio Bongonga se na festivalu Letní Letná představila již před šesti lety, kdy vystoupala na vrchol šapitó. Nyní se ale v české metropoli pustí do mnohem větších výšin, a to ve středu 14. srpna. Lano, na kterém uskuteční svou procházku v oblacích, povede od Právnické fakulty až do Letenských sadů. Celkem bude 350 metrů dlouhé a natažené ve výšce 35 metrů. Její přechod přes Vltavu bude doprovázet živá hudba.

Zahajující číslo pak již přímo v Letenském parku doprovodí hned několik open air představení. Chybět nebude třeba tanečně akrobatická show volně inspirovaná šamanismem a mystikou s názvem Shamaniac, kterou nabídne Blackout paradox. Návštěvníci se mohou těšit také na nové pouliční představení Cink The Universe či na koncert argentinsko-španělské kapely La Orquesta Informal.

Již 16. ročník Letní Letné proběhne ve dnech od 14. srpna do 1. září. Organizátoři chtějí návštěvníkům opět nabídnout to nejlepší ze světové i české novocirkusové scény. Více o umělcích, které do české metropole dorazí, najdete v našem článku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!