Hudební novinky, týden #29: Rammstein, bluesmeni i Colours of Ostrava

Hudební novinky, týden #29: Rammstein, bluesmeni i Colours of Ostrava 

Tento týden v Praze proběhnou dva koncerty Rammstein, ale i velké množství menších akcí, které uspokojí váš kulturní hlad o letních večerech. Od středy pak proběhne festival Colours of Ostrava, o víkendu se přidá další mrak kulturních akcí, třeba Take Six v rámci Mezinárodního festivalu Český Krumlov.

V pondělí zahraje v pražském Obecním domě Prague Youth Orchestra (Filharmonie mladých) pod taktovkou Štefana Britvíka díla třeba od Edvarda Griega, Richarda Strausse a Richarda Wagnera. Atmosféru před nimi navodí Diocesan Boy’s School Symphony Orchestra se symfonií Josefa Myslivečka a koncertem pro housle od W. A. Mozarta.

V Jazz Docku se v pondělí ujme vedení domácího Jazz Dock Orchestra vzácný host, americký saxofonista Ben Wendel, u nás dobře znám z kapely Kneebody. Představí se i jako skvělý aranžér a skladatel orchestrální hudby. Orchestr zahraje několik jeho vlastních kompozic a aranží a ve druhé části koncertu se Wendel ukáže jako sólista.

Podobně jako minulý týden Ed Sheeran si tento týden střihnou i Rammstein hned dva koncerty v Praze: v úterý 16. a ve středu 17. zaplní němečtí metalisté Eden Arénu. Kromě pořádně tvrdé muziky bude návštěvníky čekat i ohnivá show.

V úterý taky uzavře festival Prague Proms noc s filmovou hudbou. Holywood Night v Obecním domě ukáže spoustu novinek, například hudbu z oscarového filmu Tři billboardy za Ebbingem, ze seriálů Most, Narcos i Vraždy v Midsomeru. Dirigovat bude Carl Davis.

V Divadle Archa vystoupí v úterý bluesový písničkář z USA Keb´ Mo´. V rámci Bluefestu ukáže, jak perfektně ovládá hru na různé druhy kytar a nebude šetřit ani svým vynikajícícm hlasem ke zpěvu. 

Přerově v rámci Hudebního léta na hradbách vystoupí 16. 7. fusion hudební uskupení ze čtyř různých zemí. Od 19 hodin na parkánu městských hradeb zahraje basák Per Mathisen, kytarista Ruggero Robin, klávesák Daniel Bulatkin a bubeník Gergo Borlai.

Ve čtvrtek si můžete užít nálož rocku a blues v Brně na Špilberku, kde pod širým nebem zahraje kapela TJG a Charlie The Bomber.

Do olomouckého Jazz Tibet Clubu ten večer přijede šestinásobný držitel Grammy, jazzman Terence Blanchard. Skvělý trumpetista a skladatel v Olomouci zahraje se svou kapelou E-collective. Těšit se můžete kromě dávky jazzu i na experimentální zvuk zahrnující i prkvy hip-hopu, moderního elektronického r'n'b a fusion jazzu 70. let.

od středy do neděle se dočkají pestrých zážitků všichni, co se letos vypraví na Colours of Ostrava. Jeden z nejvýznamnějších českých festivalu na svém 18. ročníku přivítá třeba The Cure, Florence and the Machine a ZAZ.

Kdo by ocenil menší akce, může o víkendu zajet třeba na festival Footfest v Želči u Tábora. Menší však neznamená malé, na Footfestu vystoupí třeba irská kapela Therapy? a čiperné SKA-P ze Španělska, českou hudební scénu zastoupí kapely jako Olympic nebo Mig 21.

V pátek 19. zahrají Zrní, jedna z nejpopulárnějších kapel současné nezávislé české scény, pod barokní klenbou Valdštejnské lodžie

V pátek vyjdou taky některá nová alba, třeba 12 Sides Of Summer od Mika Lovea z The Beach Boys s mixem původních skladeb, cover verzí i čerstvých předělávek klasických hitů.

V sobotu 20. 7. je na programu krumlovského Mezinárodního festivalu koncert legendárního amerického a cappella gospelového sextetu Take Six. K jejich klasickému vystoupení spojující moderní gospel s jazzem, soulem, funkem, R&B a popem se přidá orchestr, takže čekejte mimořádný zážitek.

Foto: Wikipedia.org/Rammstein

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!