Detektivka Michaely Klevisové nebo novinka autora bestselleru Zlodějka knih. Přinášíme červencové knižní novinky

Detektivka Michaely Klevisové nebo novinka autora bestselleru Zlodějka knih. Přinášíme červencové knižní novinky 

V červenci vychází celá řada zajímavých knih, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti. O tom, že nakladatelství neznají spojení okurková sezona, může svědčit i náš výběr toho nejlepšího, co v červenci vyjde.

Sčítač - Jesse Ball

Když se ovdovělý otec dozví, že je smrtelně nemocný, chce svému synovi s Downovým syndromem dopřát poslední výlet. Rozhodne se proto ucházet se o místo na záhadném úřadu pro sčítání obyvatel. Jeho úkolem je nyní putovat zemí a každého obyvatele označit tetováním na žebra. Má sčítání nějaký účel? A co oba čeká na jeho konci? Tvorba Josseho Balla je vším, jen ne sentimentálním vyprávěním. Autor výborně kombinuje kafkovskou bizarnost s prvky magického realismu. Zároveň se ale jedná o silný příběh popisující vztah mezi otcem a synem.

Clayův most - Markus Zusak

Ústředním tématem Zusakovy knihy Clayův most je důležitost a křehkost vztahů mezi nejbližšími lidmi. Clay a jeho čtyři bratři tvoří soudržnou partu, jednoho dne si ale Clay uvědomí, že bude muset z party vystoupit, i kdyby to mělo znamenat, že se do ní nikdy nebude moci vrátit. Kniha má rafinovanou stavbu, autor si hraje s detaily, které postupně poodkrývá, čtenář se proto jen v náznacích dozvídá, co pětici bratrů tak stmelilo, co je odtrhlo od jejich rodičů a co musí Clay podniknout.

Růže bílá, černý les - Eoin Dempsey

Píše se rok 1943. V letech před Hitlerovým vzestupem k moci byl domek Gerberových plný smíchu, s válkou se ale všechno změnilo. Franka je nyní sama, otec i bratr jsou ztraceni a ona nemá důvod žít. Pak však v lese objeví tělo parašutisty v uniformě Luftwaffe. Rozhodne zraněnému muži pomoci, ale brzy zjistí, že není tím, za koho se vydává. Dokáží k sobě najít cestu a důvěru, když je proti nim gestapo i sama příroda?

Sněžný měsíc - Michaela Klevisová

Nová detektivka Michaely Klevisové zavádí čtenáře do Beskyd, kde na horách ještě žijí lidé podobně v souladu s přírodou jako generace našich předků. I sem ale už vstoupil byznys, který staré roubenky mění na hotely a penziony. Realitní agentka Olga byla zavražděna na odlehlém místě vysoko v horách před roubenkou, kterou nabízela k prodeji. Stalo se to jen několik týdnů po vraždě makléřky v Praze. Oba případy vypadají podobně, a navíc se zavražděné ženy mohly znát. Kriminalista Josef Bergman proto odjíždí pátrat do hor. Není to však jednoduché, protože obyvatelé horských samot jsou nedůvěřiví a uzavření a spousta z nich má svá tajemství, o která se s Bergmanem rozhodně dělit nechtějí.

Stručný příběh moderního umění - Susie Hodgeová

Stručný příběh moderního umění představuje 50 klíčových děl, prostřednictvím nichž čtenář poznává historii umění od Courbeta až po současné instalace Jajoi Kusamaové, přičemž uvedená díla přiřazuje k jednotlivým směrům, tématům a technikám. Díky přehlednému designu se zájemci o umění mohou v tématu snadno orientovat, publikace totiž velice přístupnou a stručnou formou předkládá čtenáři nejvlivnější umělecké koncepty.

Neviditelný život - Martha Batalha

Eurídice se touží v životě prosadit, všechny její snahy jsou ale už předem odsouzeny k neúspěchu. Například její tradičně smýšlející manžel není na nezávislou vůbec zvědavý. Hlavně ať jsou pantofle řádně srovnané u paty postele a rádio není nahlas ani potichu! Když se však u dveří objeví její zmizelá sestra Guida, život celé rodiny se rázem zcela promění.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!