Willy a kouzelná planeta je podprůměrná animovaná pohádka bez jakékoliv originality

Willy a kouzelná planeta je podprůměrná animovaná pohádka bez jakékoliv originality 40%

Co se stane, když malý kluk ztroskotá na neznámé planetě a jediné, co má, je záchranná vesmírná kapsle, robota Bucka a dětskou víru, že se brzo vrátí domů? Nový francouzský film přináší pomocí velmi ledabylého scénáře, až protivné animace a neoriginálního zpracování slátaninu, která nenadchne ani nepobaví. Možná jenom malé děti.

Po nehodě vesmírné lodi je desetiletý Willy oddělen od svých rodičů, s nimiž cestoval vesmírem. Jeho záchranná kapsle dopadá na neznámou a divokou planetu. S pomocí robota Bucka musí přežít v neprozkoumané divočině až do příletu záchranné družice. Mezitím Willy, Buck a Flash, mimozemská bytost podobná psu, objevují planetu, její přírodu, tvory, ale i její nebezpečí.

Příběh je opravdu nezajímavý, až příliš nápadně připomíná Malého prince, ze kterého si zjevně režisér i scénáristi vzali inspiraci. Čeho je moc, toho je příliš, a tak se v podstatě díváme na hodně vzdálenou verzi tohoto geniálního díla, které ale nový animák viděl tak z rychlíku. Dialogy mezi postavami jsou nezajímavé, bez nějakého hlubšího významu, což ze snímku dělá ještě větší animovaný brak, než je.

Animace je sice celkem kvalitní, ale malý Willy vypadá až nesympaticky a robot Buck je zase animovaná verze robota ze Star Wars. Snímek je takovou slátaninou barevných obrázků, které se rychle střídají, až z toho bolí oči. Pravdou je, že tvorové, kteří se na planetě nachází, jsou roztomilí a příroda je také dobře udělaná, ale jinak se jedná o animovanou pohromu.

Ačkoliv je snímek určený výhradně pro menší diváky, snaží se pomocí trapných vtipů a narážek oslovit i jejich rodiče, což se mu ale bohužel nevede. Podivné smání robota Bucka je spíš trapné a český dabing, který je opravdu katastrofa, vtipnosti také nepřidává.

Jednou mála pozitivních věcí je poukázání na to, že když člověk chce, může zvládnout cokoliv. Každý by si také měl jít za svým snem, přesně tak jako Willy, který chce být průzkumník. Navíc je zde ukázaná láska k rodičům a k životu jako takovému.

Sečteno a podtrženo. Willy a kouzelná planeta je podivná slátanina barevných obrázků, nezajímavého příběhu a nesmyslných dialogů, které filmu přidávají ještě na větší hlouposti. Někde v televizi na Disney Channelu by snímek možná uspěl, ale jako celovečerní film je opravdu velikým zklamáním. A to i pro mladší diváky.

foto: IMDB

Názor informuji.cz: 40%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!