Celebrity jako živé. Madame Tussauds otevírá první pobočku v Praze

Celebrity jako živé. Madame Tussauds otevírá první pobočku v Praze 

V pátek 12. července se pro veřejnost otevírá první česká pobočka muzea voskových figurín Madame Tussauds v prostorách někdejšího Wax Museum Prague. Jde zároveň o vůbec první franšízovou pobočku sítě slavných muzeí.

Více než čtyřicet voskových figurín osobností české historie i světových celebrit nyní nabízí stálá expozice Madame Tussauds, která se nachází v budově bývalého Wax Museum Prague v Celetné ulici 6 v Praze.

Česká společnost o vytvoření pobočky světového muzea usilovala již před dvěma dekádami, mezitím otevřela vlastní muzea v Praze, Českém Krumlově a Karlštejně. Před několika lety dodal korporát Merlin Entertainment, pod něhož Madame Tussauds spadá, na zkoušku několik svých voskových figurín do Wax Museum Prague. Následně se firmy domluvily na spolupráci formou franšízy.

George Clooney v expozici Madame Tussauds Prague. Foto: Kristýna Čtvrtlíková

původní kolekce místní společnosti zůstávají v novém muzeu postavy Karla IV. a jeho manželek, Mistra Jana Husa, Rabi Löwa nebo Golema. Z novodobých osobností si návštěvníci mohou v životní velikosti prohlédnout Václava Havla, T. G. Masaryka, Franze Kafku, Alberta Einsteina nebo Alfonse Muchu.

Here’s Johnny! Slavná scéna Jacka Nicholsona ze snímku Osvícení v pražském muzeu Madame Tussauds. Foto: Kristýna Čtvrtlíková

V prostorách Madame Tussauds návštěvníci nově najdou figuríny dovezené z Londýna, které ztělesňují světoznámé celebrity z oblasti sportu, hudby a filmu. Mezi nimi nechybí Julia Roberts, George Clooney, Tom Cruise, David Beckham, Lady Gaga, Rihanna, Freddie Mercury nebo třeba boxer Muhammad Ali.

Pražské muzeum se stalo v pořadí dvacátou čtvrtou pobočkou věhlasné atrakce Madame Tussauds, která se nachází v řadě metropolí, mimo jiné v Amsterdamu, Vídni, Sydney, San Franciscu, Las Vegas, New Yorku či Londýně, kde se v roce 1835 otevřela historicky první pobočka.

Muzeum nese název podle zakladatelky, tvůrkyně voskových soch Marie Tussaud, která v 18. století modelovala francouzské osobnosti jako Ludvíka XVI. a jeho choť Marii Antoinettu, Voltaira či Jeana Paula Marata.

Hongkongská filmová hvězda Jackie Chan v Madame Tussauds Prague. Foto: Kristýna Čtvrtlíková

Madame Tussauds v Praze je otevřeno denně od 10 do 20 hodin. Základní vstupné do expozice činí 290 Kč, snížené 200 Kč a rodinné 590 Kč.

Foto: Kristýna Čtvrtlíková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!