Nový prostor u O2 areny rozezní klasika. Beethovenovo dílo zahájí chystanou tradici koncertů vážné hudby v O2 universu

Nový prostor u O2 areny rozezní klasika. Beethovenovo dílo zahájí chystanou tradici koncertů vážné hudby v O2 universu 

V listopadu zazní v novém prostoru v pražských Vysočanech O2 universum poprvé klasická hudba. Organizátoři přitom vsadili na jistotu: uslyšíte Beethovenovo zásadní dílo, Symfonii č. 9.

Dirigent Emmanuel Villaum se ve středu 13. listopadu ujme vedení Pražské komorní filharmonie (PKF), která spolu se symfonickým sborem a zahraničními sólisty zahraje Symfonii č. 9 D moll op. 125 Ludwiga van Beethovena. Koncert se koná v novém multifunkčním sálu u O2 areny, nazvaném O2 universum.

Variabilita prostoru O2 universa nabízí nespočet možností využití. „Je schopen pojmout nejen kongresy a konference, ale také koncerty,“ vysvětlil Robert Schaffer, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Bestsport a O2 areny. „Věřím, že příznivci klasické hudby si najdou cestu do nového prostředí a že jim koncert v O2 universum přinese mimořádný zážitek,“ dodal.

PKF obvykle vystupuje v komornějších sálech typu Lobkowiczkého paláce. Koncert v O2 universu, které má kapacitu tři tisíce pět set diváků, bude pro ni proto výzvou. Na vystoupení se představí čtyři sólisté – Joyce El-Khoury, Stéphanie d´Oustrac, Simonem O´Neillem a Dmitrijem Belosselskim a doprovodí je Pražský filharmonický sbor.

Vstupenky jsou k dostání v ceně od 490 až po 5990 Kč pro VIP Platinum kategorii.

Foto: archiv LiveNation

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 universum nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 universum

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!