Ve čtvrtek startuje vyprodaný festival Pohoda. Letos láká na Liama Gallaghera, The 1975 i Lykke Li

Ve čtvrtek startuje vyprodaný festival Pohoda. Letos láká na Liama Gallaghera, The 1975 i Lykke Li  

Žánrově pestrý program, dramaturgická kvalita, jasně definovaný postoj ke společenským a ekologickým tématům. To je slovenský festival Pohoda, který startuje již zítra, tedy ve čtvrtek 11. července. Na letišti v Trenčíně tak začíná již 23. ročník jedné z nejočekávanějších hudebních akcí nejen na Slovensku.

Na koho se mohou návštěvníci Pohody již od čtvrtka těšit? Do Trenčína dorazí zpěvák bývalé kapely Oasis Liam Gallagher, který před pár týdny potěšil i pražský Metronome festival, švédská písničkářka Lykke Li, britští The 1975 či Charlotte Gainsbourg, francouzská herečka a zpěvačka. Chybět nebudou ani legendární The Roots, britský raper Skepta či ruský fenomén Little Big. Z České republiky na festival dojedou Ventolin, The Plastic People Of the Universe nebo projekt Idy Kelarové se sborem Čhavorenge a Českou filharmonií.

O zahájení Pohody se postará Symfonický orchestr Slovenského rozhlasu, který připomene tragédii z roku 2009, kdy se na festivalu při bouřce zřítil velký koncertní stan, v němž se v tu chvíli nacházely stovky návštěvníků. Zraněním tenkrát podlehli Martin Kašák a Nikola Kapková. Právě jejich památce bude počáteční koncert věnován, stejně tak památce pódiového technika Davida Horního, který zemřel během balení festivalu v roce 2006.

Celkem se návštěvníci dočkají 130 umělců z 31 zemí světa. Program bude jako každý rok žánrově velmi pestrý. Vstupenky na místě ale zájemci již neseženou. Letošní ročník je totiž kompletně vyprodaný. "Děkujeme všem našim příznivcům za obrovský zájem a věříme, že všichni budou letos spokojeni," říká Michal Kaščák, zakladatel a ředitel festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!