Agnieszka Holland chystá snímek v hlavní roli s Ivanem Trojanem. Padla poslední klapka

Agnieszka Holland chystá snímek v hlavní roli s Ivanem Trojanem. Padla poslední klapka  

Polská režisérka Agnieszka Holland po 36 natáčecích dnech dokončila natáčení svého připravovaného snímku Šarlatán. Hlavní roli léčitele v něm ztvární Ivan Trojan a jednu z rolí získal také jeho syn Josef.

Životopisné drama inspirované léčitelem, jenž zasvětil svůj život péči o nemocné. Takový má být nový snímek režisérky Agnieszky Holland a scénáristy Marka Epsteina. Josef Trojan ve filmu ztvárnil šarlatána v nejmladším věku, další fáze života pak zahrál Ivan Trojan. "Myslím, že je to nejlepší scénář, jaký kdy Marek Epstein napsal. Zároveň to bylo to nejnáročnější, co jsem kdy točil," říká starší z 'hereckého dua' Trojanů, "obsáhl jsem tři věková období. Ta postava je velmi rozporuplná a scénář se pohyboval v několika časových rovinách, takže jsem musel být velmi dobře připravený."

Léčitelovi Janu Mikoláškovi, podle jehož životního příběhu drama vzniká, prošly za život miliony lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického a kulturního života. "Jeho schopnost a určitou jinakost lidé obdivovali, ale mnohdy také nepřijímali. Vznikalo tak drama odehrávající se mezi ním a okolním světem," dodal Trojan, "a ovlivňovalo jej také jeho vnitřní drama. Uměl pomoci lidem, ale zároveň si uvědomoval, že potřebuje pomoct i sám sobě."

Kromě Josefa a Ivana Trojana si ve snímku zahrál také slovenský herec Juraj Loj. Ten ztvárnil roli léčitelova asistenta. "Nikdy jsem nehrál postavu takového rozsahu a v životě by mě nenapadlo, že moje v tomto ohledu filmová prvotina bude právě s Agnieszkou Holland a Ivanem Trojanem. Je to práce snů pro mnoho herců, obrovská zkušenost," vysvětlil.

Režisérka Agnieszka Holland po poslední klapce odjela do Francie, kde nyní spolu se střihačem Pavlem Hrdličkou a hudebním skladatelem Antoni Komasa Lazarkiewiczem na materiálu pracuje. Česká kina by se měla snímku Šarlatán dočkat na počátku příštího roku.

Foto: Alžběta Jungrová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Agnieszka Holland chystá snímek v hlavní roli s Ivanem Trojanem. Padla poslední klapka Agnieszka Holland chystá snímek v hlavní roli s Ivanem Trojanem. Padla poslední klapka
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!