Ohlédnutí za čtvrtkem a pátkem na Sázavafestu

Ohlédnutí za čtvrtkem a pátkem na Sázavafestu 

Dnes máme sobotu, hlavní den Sázavafestu. Co se ale dělo dny minulé? Jak se nám tady dařilo a jak to vlasně vypadá na zcela novém místě konání Sázavafestu v Benešově?

Hlavní informací je, že čtvrtek, tedy první den konání byl zcela zdarma. Navštívilo jej celých 10 000 účastníků! Což bylo úžasné číslo, ale velký počet lidí znamenal pro pořadatele také velké problémy. A ty neminuly ani mě...

Teď vám povím svůj vlastní, ne moc příjemný, příběh. Tak tedy, přijela jsem na Sázavafest v pátek (ve čtvrtek to bohužel z mých zdravotních důvodů nešlo). Dorazila jsem kolem 13. hodiny a zamířila jsem k prodejnímu stánku, abych si koupila lístek do kempu, abych se měla kde uskladnit. Tam mě ale překvapili nepříjemnou informací: "Slečno omlouváme se, ale ve stanovém městečku je teď zcela plno. A to ještě přijdou účastníci, kteří už mají lístek do kempu zarezervovaný. V současné situaci se problém řeší, dejte nám své telefonní číslo a napíšeme vám, až bude vše vyřešené. Mělo by to být do hodiny, zatím si dejte věci do úschovny." Tak jsem tedy učinila, jak mi řekli a šla jsem poslouchat hudbu, při čemž jsem neustále držela svůj mobil v ruce a kontrolovala jsem, zda už mi nepřišla mnou tak očekávaná zpráva. Tolik už jsem chtěla mít postavený stan a mít se kam jít schovat či na chvíli natáhnout. Žádná zpráva nepřicházela... Až najednou! Hurá, ve čtyři hodiny byl problém vyřešen! Ještěže, jsem jim tam nechávala své číslo, díky tomu mě brali tak, že mám místo zarezervované a vydali mi ho. Nechtěla bych v tu chvíli patřit mezi ty, kteří museli ještě čekat, protože neměli nic zamluvené. Někteří kvůli této situaci stavili stany, až když se stmívalo.  

Problém organizátoři vyřešili tak, že vysekali další část zarostlého placu, kam mohlo být postaveno další množství stanů. Kéž by toto učinili již dříve, aby lidé nemuseli řešit takovéto problémy.

Co se týče počasí, letos překvapilo! Oproti minulému roku pršelo jen minimálně, téměř vůbec. Bahno tu sice je, ale s minulým rokem se to vážně nedá srovnávat. Je teplo, téměř vedro. Možná nás ale teprve pořádná sprcha čeká, jelikož je velmi dusno. Bohužel se zde ale nedá kde smočit. Sprch je tu pár a jsou neustále plné a řeka Benešovem neteče. Což byl vlastně záměr, proč Sázavafest přesunout, protože minulé ročníky byly problémy se stoupající řekou.

Co se týče muziky je výborná a vše klape jak má. Tedy skoro vše, včera - v pátek - měla vystoupit v půl 4 česká skupina Madrage. Ti ale bohužel nepřijeli, jelikož jejich bubeníka zachvátila nemoc a bez něj hrát nemohou. Místo nic vystoupila začínající skupinka Escape 2 the jungle. Ti nám zdaleka nezahráli, tak jak by zahráli Madrage, co se ale dalo dělat. Dále musím uznat, že letos se úžasně, téměř na minuty, dodržuje program. Kapely začínají a končí včas a dvě hlavní stage se svým programem na sebe navzájem navazují.

Včera večer nám předvedly skvělou show a parádní vystoupení kapely jako třeba Nightwork, Monkey Business nebo Vypsaná fixa a z těch zahraničních to rozjely Alphaville, Kosheen nebo Irié Révoltés.

A já už běžím užívat si sobotu na Sázavafestu. Zítra čekejte zprávy, jaká sobota byla...

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!