Tajemní rock-metalisté ze Švédska Ghost dorazí v prosinci do Prahy

Tajemní rock-metalisté ze Švédska Ghost dorazí v prosinci do Prahy 

Švédská rocková formace Ghost přijede 1. prosince do Prahy. V O2 universu předvedou svou dynamickou a hlasitou show zahalenou v tajemství.

Jedna z nejsledovanějších severských rockových kapel, švédští Ghost, zamíří v zimě do Prahy. Kapela je snadno rozpoznatelná díky své výstřední prezentaci: zpěváka Tobiase Forge, který si říká Papa Emeritus nebo Cardinal Copia, neuvidíte jinak než schovaného za make-upem s lebkou a oblečeného jako římskokatolického papeže. Členové skupiny jsou pak označovaní pouze jako Group of Nameless Ghouls a nosí šaty s kapucí.

Ghost vznikli v Linköpingu ve Švédsku již roku 2006. Na svém kontě mají doposud čtyři řadová alba, jednu živou desku a desítku singlů. Jejich třetí, velice úspěšné album Meliora, a následně vydané EP Popestar jim zajistily prestižní cenu Grammy za nejlepší hard rock/metalové album. Meliora se vyšplhala na první místa v rockových žebříčcích a prodalo se jí více než čtvrt milionu kopií po celém světě.

Kapela nazvaná časopisem Entertainment Weekly „jednou z nejdynamičtějších hlasitých kapel na planetě“ fungovala až do roku 2017 celá jako inkognito. Teprve před dvěma lety Tobias Forge poprvé zveřejnil svou identitu. Totožnost ostatních členů Ghost je ale stále neznámá.

Loni v červnu skupina vydala zatím poslední album Prequelle. Texty písní na něm se týkají především temných témat jako moru, apokalypsy a temného věku. Jsou tím možná právě tato kontroverzní témata, která dělají Ghost v hudebním světě výjimečné. Jejich úspěch v rockových a metalových hitparádách i na koncertech však napovídá, že i samotná hudba stojí za to.

Přesvědčit se o tom budete moct 1. prosince v pražském O2 universu, kde kapela zahraje. Speciálním hostem bude americká rocková kapela All Them Witches, support zajistí švédští death metalisté Tribulation. Vstupenky v ceně od 990 do 1290 Kč budou k dispozici od 12. července.

Foto: archiv Ghost

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 universum nabízí i další akce

Místo konání: O2 universum

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!