Kluk s kytarou a vyprodané Letňany. Ed Sheeran v neděli předvedl poctivou hudební show

Kluk s kytarou a vyprodané Letňany. Ed Sheeran v neděli předvedl poctivou hudební show 85%

Dnem s velkým D se pro desetitisíce nejen českých fanoušků stala neděle 7. července. To se totiž v pražských Letňanech uskutečnil první z koncertů populárního zpěváka a písničkáře Eda Sheerana. Po lístcích na něj se jen zaprášilo, a proto zrzavého sympaťáka přivítal ohlušující jásot.

Ale vše po pořádku! Ed Sheeran byl sice největším, ale nikoli jediným lákadlem nedělního dne. Fanoušci se do obřího areálu v Letňanech začali scházet již po třetí hodině, kdy otevřel své brány. Jako první je před sedmou hodinou přivítala švédská zpěvačka Zara Larsson, která netrpělivé nadšence okamžitě roztančila skladbou Symphony, na níž spolupracovala s anglickou elektronickou hudební skupinou Clean Bandit. I zbytek jejího setu byl energický a návštěvníky očividně bavil. Zara Larsson se stala skutečně vynikajícím prvním předskakujícím.

Jako druhý se na pódiu ukázal britský zpěvák a kytarista James Bay. Ten nabídl úplně odlišný hudební zážitek. Jeho bezpochybný talent se však v Letňanech ztrácel, jelikož jeho repertoár tvoří především písně s intimní atmosférou, kterým daleko lépe sedí menší kluby a kratší vzdálenost mezi posluchači a pódiem. I tak měl jeho set několik výborných momentů a při poslední písni Hold Back The River skákaly celé Letňany.

Zatímco si fanoušci užívali poslední sluneční paprsky, kamera a velké LCD obrazovky je zavedly do zákulisí, kde mohli sledovat příchod hvězdy večera. Ed Sheeran na velké pódium nastoupil skromně, přesně na čas, v džínech a černém triku s nápisem HOAX. A samozřejmě s nepostradatelnou akustickou kytarou a s úsměvem na tváři. Bez doprovodné kapely, pouze s looperem, který mu umožnil vytvářet nepostradatelné hudební smyčky, okamžitě zaplnil celé Letňany již od prvního songu Castle on the Hill.

Chce to pořádnou dávku odvahy stoupnout si sám před obrovské prostranství zaplněné lidmi až do posledního růžku. Ed Sheeran to ale od počátku zvládal dokonale. Jeho vizáž skromného chlapce skvěle podpořilo časté promlouvání k publiku. Fanouškům představil jednotlivé písně, vzpomínal na poslední pražský koncert a především si ze sebe nebál udělat srandu. A návštěvníci mu vše baštili stejně jako v roce 2015 v Tipsport areně.

Zpěvák dokázal překonat velké vzdálenosti a jeho písněmi se bavily i zadní řady, které byly od pódia vzdálené slušnou řádku metrů. Byť samozřejmě ta nejlepší atmosféra zůstávala, jak je tomu ale téměř vždy na podobně velkých koncertech, vepředu 'v kotli'. Ed Sheeran není klasický písničkář. Rád si hraje s různými žánry, a i proto nejsou jeho koncerty nudné. Návštěvníky dokáže chytit za srdce a dojmout, jako tomu bylo například u písní The A Team, Photograph či I See Fire. Na druhou stranu dokáže ale i pořádně roztančit.

Při písni I Don't Care, kterou nazpíval spolu s Justinem Bieberem a je ukázkou z připravovaného alba No. 6 Collaborations Project, zaplavila Letňany velká taneční párty, aby vzápětí všichni utichli a naplno si vychutnali Tenerife Sea. Ed Sheeran umí své love songy neskutečně procítit a jen málokdo během koncertu tyto momenty narušoval hlasitými projevy. Na Galway Girl se už zase tančilo.

Návštěvníci nedělního koncertu tak mohou být spokojení. Ed Sheeran během své dvouhodinové show předvedl všechny své zásadní hity i kouzlo osobnosti, kterým dokázal doslova pobláznit zástupy fanynek i fanoušků po celém světě. Pondělní koncert už se blíží. Tak vzhůru na Letňany!

Názor informuji.cz: 85%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Letiště Praha Letňany nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Letiště Praha Letňany

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!