Festival v Karlových Varech jde do finále, Křišťalový glóbus večer převezmou Patricia Clarkson a Vladimír Smutný

Festival v Karlových Varech jde do finále, Křišťalový glóbus večer převezmou Patricia Clarkson a Vladimír Smutný 

Čtyřiapadesátý filmový festival pomalu zavírá své brány. Na slavnostním zakončení v hotelu Thermal převezmou ocenění herečka Patricia Clarkson a kameraman Vladimír Smutný. Závěrečným snímkem bude Late Night s Emmou Thompson a Mindy Kaling v hlavních rolích.

Clarkson, která je ve Varech od čtvrtka, už podebatovala i s diváky v rámci tradičního KVIFF talku. Mluvila o lásce ke svým (i záporným) postavám, práci s režisérkami nebo klíčových okamžicích své kariéry. Herečka oceněná Zlatým glóbem za výkon v seriálu Sharp Objects (Ostré předměty) dostane od Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Bartoška udělí i tradiční cenu prezidenta festivalu, kterou si domů odnese legendární kameraman a držitel sedmi Českých lvů Vladimír Smutný. Na festivalu mohli diváci vidět jeho práci ve snímku Zánik samoty Berhof režiséra Jiřího Svobody.

Karlovarskou oslavu kinematografie zakončí film Late Night, který organizátoři přivezli z festivalu Sundance. Příběh o moderátorce noční talkshow s Emmou Thompson a Mindy Kaling poběží od devíti hodin večer v malém sále Thermalu a o hodinu později také v Národním domě.

Diváci ale mohou stále stihnout i výběr těch nejlepších snímků na letošním festivalu. Parazita oceněného Zlatou palmou v Cannes uvádí od 21:30 v Městském divadle a například dokument o Jiřím Suchém od půl jedenácté v Kinosále B hotelu Thermal. A pro ty nejotrlejší je přichystán také první Rambo z roku 1982.

Mikro-recenze z celého festivalu najdete na našem webu a střípky na sociálních sísítch pod #kvifformuji.

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!