Pět největších hitů Eda Sheerana. Kterého z nich se dočkají návštěvníci pražských koncertů?

Pět největších hitů Eda Sheerana. Kterého z nich se dočkají návštěvníci pražských koncertů?  

Jedna z největších hudebních událostí tohoto roku se nezadržitelně blíží. Již v neděli 7. července proběhne na letišti v Letňanech první ze dvou obrovských koncertů anglického zpěváka s irskými kořeny Eda Sheerana. Pojďme si ještě předtím, než se sympatický zrzek podívá do české metropole, připomenout hity, díky nimž se stal jedním z nejúspěšnějších hudebníků současnosti.

The A Team

The A Team byla první písní, kterou na sebe tehdy ještě nepříliš známý Angličan upozornil. Stala se hlavním singlem debutového alba + (Plus), byť se původně objevila již na EP Loose Change z roku 2010. Může se chlubit nejen dobytím předních příček hudebních hitparád hned v několika zemích světa, ale rovněž nominací na cenu Grammy.

Thinking Out Loud

Další deska x (Multiply) přinesla hned několik výrazných písní. Ačkoliv se první singlem stala skladba Sing následována songem Don’t, největší pozornost vzbudil až singl třetí – tedy píseň Thinking Out Loud. Ta v oblibě okamžitě přeskočila veškerou předchozí Sheeranovu tvorbu. Obrovskou popularitu získal i videoklip, v němž se Ed Sheeran stává jednou polovinou taneční dvojice, a to i přesto, že předtím nikdy netančil. Tvrdý trénink se ale vyplatil. Během 24 hodin viděly videoklip 3 miliony diváků. Nyní se počet zhlédnutí šplhá již ke třem miliardám.

Photograph

Píseň Photograph se stala pátým a posledním singlem ze zmiňované desky x vydané v roce 2014. Text pojednává o vztahu na dálku a inspirovaly jí Sheeranovy vlastní zkušenosti, kdy mu scházela  tehdejší přítelkyně v době, kdy byl na turné. Dojemný song chytil fanoušky za srdce a opět bodoval v hudebních žebříčcích po celém světě. Úspěchu písně Thinking Out Loud se ale zdaleka nepřiblížil.

Shape of You

To se totiž podařilo až písni Shape of You, druhému singlu z dosud poslední nahrávky ÷ (Divide). Ed Sheeran ji zveřejnil ve stejný den, co publiku představil také první singl Castle on the Hill. Shape of You ale všechny ostatní písně naprosto převálcovala. V řadě hitparád se na dlouhou dobu umístila na prvním místě, v mnoha zemích se stala hned několikrát platinovou. Videoklip, který natočil režisér Jason Koenig, viděly již více než 4 miliardy lidí.

I Don’t Care

Kromě českých koncertů potěšil Ed Sheeran fanoušky i oznámením, že brzy vydává novou desku. Ta ponese název No. 6 Collaborations Project a vychází již 12. července. Z ní také pochází populární duet s Justinem Bieberem I Don’t Care, který se stal jedním z hitů tohoto léta. Pozornost na sebe upoutal především poměrně svérázným videoklipem, který byl očividně připravovaný s myšlenkou čím hloupější, tím lepší. Oba zpěváky ale ukazuje v sympatické poloze, kdy se neberou moc vážně a nebojí si ze sebe udělat srandu.

Je velmi pravděpodobné, že většina (pokud ne všechny) ze zmiňovaných hitů zazní i na dvou velkých pražských koncertech. Vstupenky zbývají už jen na druhý termín, tedy 8. července. Jejich počet se ale velmi rychle zmenšuje.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!