KVIFF 2019: Festivalové tipy na pátek aneb ostrá Patricia s božskou Arethou

KVIFF 2019: Festivalové tipy na pátek aneb ostrá Patricia s božskou Arethou 

Do Karlových Varů už včera dorazila herečka Patricia Clarkson, která dnes na festivalu představí pět let starý snímek Řidičský průkaz. Zasníme se ale i s legendou Arethou Franklin a budeme vybírat červenou nebo modrou kapsli.

Zahrála si v Jumanji, Zelené míli nebo Prokletém ostrově. Loni zazářila v seriálové adaptaci Ostrých předmětů a diváci v kině uvidí od poloviny července její práci ve snímku Florencino knihkupectví. Patricia Clarkson přijela k hotelu Pupp včera odpoledne.

Dnes bude nejen debatovat s diváky v rámci KVIFF talku, ale v Městském divadle uvede pět let starý a navýsost milý film Řidičský průkaz, na který chystáme mikro-recenzi. V sobotu pak Clarkson z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky převezme Křišťálový glóbus za umělecký přínos světové kinematografii. Části jejího povídání budeme streamovat živě na sociální sítě.

V kině Čas se naposledy v rámci festivalu zjeví božská zpěvačka Aretha Franklin v dokumentu Amazing Grace o natáčení jejího životního alba v roce 1972. Gospelová hudba, charisma umělkyně a nádech doby prý dostávají diváky do kolen.

Jiří Vejdělek přiblíží s delegací snímek Poslední aristokratka o rodině potomka českého šlechtického rodu Franka Kostky. Besedy se zúčastní i herečky Eliška Balzerová a Yvona Stolařová a producenti. Firma Innogy předá svou výroční cenu a jako oslavu přichystala koncert, na kterém zadarmo vystoupí Lenny a následně Chinaski. Večerem provede herec a režisér Ondřej Sokol.

A dnes také čekají na diváky jejich prozatimní favoriti, tedy filmy nejlépe hodnocené publikem. Forman vs. Forman Heleny Třeštíkové běží od 22 hodin v Puppu, Na střeše Jiřího Mádla v kinosále B od půl jedenácté a Pavarotti dostal projekci navíc v Národním domě přesně v deset večer.

Tip na kultovní či půlnoční snímek dnes nemůže obsadit nikdo jiný než sestry Wachovské a jejich legendární Matrix, který letos slaví 20 let od premiéry. Pan Anderson otevírá ve 21 v malém sále Thermalu.

Sledujte i závěr festivalu pod #kvifformuji a na našich webových stránkách.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!