KVIFF 2019: Festivalové tipy na čtvrtek aneb se Suchým ke hvězdám

KVIFF 2019: Festivalové tipy na čtvrtek aneb se Suchým ke hvězdám 

Ve svůj sedmý den představí karlovarský festival dokument Olgy Sommerové o velikánovi českého divadla a muziky Jiřímu Suchému. Ze Sundance přijede ke kolonádě drama Ke hvězdám. Podívejte se na náš dnešní výběr.

Největším čtvrtečním lákadlem je dokument Olgy Sommerové o básníkovi, skladateli a zakladateli divadla Semafor Jiřím Suchém. Snímek Jiří Suchý – Lehce s životem se prát, na který připravujeme mikro-recenzi, okomentuje i hlavní protagonista. Diváci totiž mohou navštívit jeho debatu s generálním ředitelem České televize Petrem Dvořákem - a nebude chybět ani Suchého kolegyně a parťačka Jitka Molavcová. Samotný film publikum uvidí od půl sedmé večer v Městském divadle.

Z festivalu Sundance míří do Varů drama Ke hvězdám americké režisérky Marthy Stephens. Drama z šedesátých let ve státu Oklahoma vypráví o dvou dívkách. Pro jednu je život v maloměstě příšernou zkušeností, ale ta druhá chce po svém nastěhování zazářit. Tehdejší společnost ale jen nerada viděla někoho výjimečného, který vystupoval z řady. Tím spíš, pokud to byla dívka.

Festival servíruje i další projekce zdarma. Tentokrát půjde o druhý snímek režiséra Jiřího Mádla Na střeše, za který Alois Švehlík dostal ve Varech Modrou kostku Innogy. Stačí přijít od 20 hodin do Mlýnské kolonády.

A kdo nestihl snímek Yesterday, může Johna, Paula, Ringa a George dohnat dnes od půl jedenácté ve velkém sále nebo zvolit alternativu a zajít na argentinského fotbalového krále Diega Maradonu. A neochudíme vás ani o tip na půlnoční projekci. Vybírejte mezi Chatou a kultovním Vetřelcem Ridleyho Scotta.

Festivalové dění sledujte i na sociálních sítích pod #kvifformuji.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!