Elektronické duo Lamb se vrací s novým albem. Představí ho i v Praze

Elektronické duo Lamb se vrací s novým albem. Představí ho i v Praze 

Elektronické hudební duo Lamb přijede 24. listopadu do pražského Lucerna Music Baru představit své nové, v pořadí sedmé studiové album „The Secret of Letting Go“.

Duo složené ze zpěvačky Lou Rhodes a instrumentalisty Andyho Barlowa, které si říká Lamb, vydalo letos koncem dubna nové album The Secret of Letting Go. To v listopadu přijedou představit naživo do Prahy. Konceptem alba se duo snaží o originální práci s prostorem mezi zvuky: osamělý, jemný zpěvaččin hlas je brzy doplněn pulzujícím basem a z intimního oslovení posluchače se vyvine refrén naplno prýštící z reproduktorů.

Dvojice vznikla v Manchesteru už roku 1996 a její hudba je ovlivněna styly jako trip hop, drum and bass, ale i jazzem. Proslavily ji zejména písně Górecki a Gabriel. Roku 2003 se cesty dvou hudebníků rozešly, spojily se však opět o osm let později, kdy se Lamb pustili do nahrávání alba 5.

Jejich umělecká kariéra pokračovala s albem Backspace Unwind a letos do diskografie přidali sedmé album The Secret of Letting Go. Na něm začali pracovat při turné k 20. výročí svého debutového alba z roku 1996. Během toho, co Lou Rhodes tvořila sólové album a Andy Barlow produkoval desky jiných hudebníků, našli inspiraci spojit znovu své umělecké síly a vytvořit další společné dílo.

V Lamb si předáváme na kost oholené nápady s prostorem kolem. Je to jakási alchymie, z hrubých kamenů nápadů stavíme stavbu skladeb,“ vysvětluje Rhodes rozdíl spolupráce s Barlowem a práce na sólových projektech. Inspirace pro nové album rozhodně neměli málo, protože zpívané poselství zní: „Chci toho říct tolik, že nemám slov“.

Návrat Lamb se skladbami plnými kontrastů se dá přirovnat k jasnému světlu, když ráno otevřete oči do plného slunce. Posluchače oslní v Lucerna Music Baru 24. listopadu, vstupenky za 690 Kč budou k dispozici na pokladně místa konání od 4. července.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!