KVIFF 2019: Festivalové tipy na úterý ve znamení Marvelu i nové členky Americké filmové akademie

KVIFF 2019: Festivalové tipy na úterý ve znamení Marvelu i nové členky Americké filmové akademie 

Trochu netradičně bude pátý festivalový den v Karlových Varech zahalený do pavoučích sítí komiksového Spider-Mana. Diváci prodiskutují s Helenou Třeštíkovou snímek Forman vs. Forman a o půlnoci vychutnají na velkém plátně prvního Ramba.

Daleko do domova, a třeba i v Karlových Varech. Nový Spider-Man se natáčel z části v České republice, a proto oproti žánrovému nastavení filmového festivalu u kolonády, bude mít závěrečný snímek třetí fáze Marvel Cinematic Universe premiéru ve Varech.

Publikum se však dočká i povídání s dokumentaristkou Helenou Třeštíkovou, která možná nabídne i čerstvou reakci na přijetí do Americké filmové akademie. Na festivalu uvedla už dříve dokument o legendárním českém režisérovi Miloši Formanovi. Mikro-recenzi na něj si můžete přečíst zde.

Chystáme pro vás i další hodnocení, mimo jiné na půlnoční hororovou taškařici You Might Be A Killer. Dnešní čas pro filmové braky, ale i kultovní snímky, nabídne tu druhou možnost. Na velkém plátně se objeví Sylvester Stallone v roli Johna Ramba. Snímek Rambo: První krev vysílají v malém sále.

Festival uvede i film Orsona Wellese Odvrácená strana větru. Snímek legendárního autora spatřil světlo světa teprve v minulém roce. A v neposlední řadě doporučujeme KVIFF talk se zakladatelkou a dlouholetou ředitelkou European Film Marketu na německém filmovém festivalu Berlinale Beki Probst. S diváky bude disktutovat od 15 hodin ve Vodafone Lounge.

Novinky, recenze a rozhovory - mimo jiné i s hercem a kaskadérem Vladimírem Furdíkem - sledujte na sociálních sítích pod #kvifformuji. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!