Hudební novinky, týden #27: Open-air koncerty, Beats for Love, klasické Prague Summer Nights i Ed Sheeran

Hudební novinky, týden #27: Open-air koncerty, Beats for Love, klasické Prague Summer Nights i Ed Sheeran 

Začaly prázdniny, ve městech však kulturní program neumlkl. Z koncertů a festivalů jsme pro vás opět připravili týdenní výběr z různých hudebních oblastí.

Hudební týden začne v Jazz Docku s koncertem kytaristy a skladatele Adama Tvrdého, který v triu s klavíristou Ondřejem Kabrnou a bubeníkem Danem Šoltisem předvede své originální interpretace i vlastní jazzové skladby plné improvizací. Tvrdého skladby zasahují do moderního jazzu a fusion, ke kterým se přidávají prvky pro něj inspirativních žánrů: nechybí mezi nimi blues, klasický rock ani klasická hudba.

úterý bude pokračovat jazzová jízda třeba v Olomouci, kde v Jazz Tibet Clubu vystoupí tamní rodák, proslulý pianista a skladatel Emil Viklický s výjimečným hostem, americkým trumpetistou Marcusem Printupem. Doprovodí je kontrabasista Petr Dvorský a Tomáš Hobzek na bicí.

Ve středu 3. 7. zahraje v Gauči ve Stromovce sourozenecké trio doplněné o bubeníka a baskytaristu, kapela si říká Jamaron. V pohodové atmosféře letního večera bude znít hudba založená na českých textech a zabalená do moderního zvuku rocku a popu s troškou folku. A navíc – vstup je zdarma!

Na Stalin Stage v Letenských sadech ve středu zahraje čersvě objevená zpěvačka Hellwana a rapper Mladej Moris ve spolupráci s Biggboss. Hellwanino debutové album Phases vyšlo za podpory Radia Wave v rámci hudebně exportního projektu Czeching 2018. Její osobitý projev je ovlivněn styly jako grime, r'n'b, neo-soul a trap. Mladej Moris přináší na pražskou rapovou scénu nový zvuk.

Kdo by ve středu ocenil spíše klidnější večer za doprovodu klasické hudby, festival The Prague Summer Nights v Sukově síni Rudolfina přivítá komorní koncert výběru z děl Barbera, Dvořáka, Hindemitha, Mozarta a Nielsena. Předvede jej pět hudebníků z orchestru.

Od 3. do soboty 6. července se areál Dolních Vítkovic v Ostravě promění v elektronický a taneční festival Beats for Love. Na něm vystoupí více než 400 umělců. Program obsahuje jména jako Don Diablo, Robin Schulz, Sven Väth, Anime, Alle Farben, Chocolate Puma a Claptone.

V pátek má Prague Summer Nights Festival na programu koncert celého orchestru ve Dvořákově síni Rudolfina. Pod taktovkou dirigenta Johna Nardolilla hudebníci zahrají oblíbené skladby od Antonína Dvořáka a W. A. Mozarta.

V páteční státní svátek začne dvoudenní festival Den fotbalu Polička 2019, spojující oblíbený sport s hudebním programem. Zahrají na něm třeba Chinaski, Vypsaná fiXa, Marek Ztracený, Marpo & Trouble Gang a Kali & Peter Pann ze Slovenska.

Do Třeboně si můžete v sobotu 6. 7. zajít na koncert rock’n’rollové legendy Olympic. Na nádvoří pivovaru Bohemia Regent zahrají ve složení Petr Janda, Milan Broum, Jiří Valenta a Martin Vajgl skladby z posledních čtyř alb Souhvězdí šílenců, Souhvězdí drsňáků, Souhvězdí romantiků a Trilobit. Samozřejmě však dojde i na největší hity.

neděli do Prahy přijede hvězda současného popu Ed Sheeran, který zde odehraje dva koncerty. Na ten druhý, pondělní, ještě zbývají vstupenky. Anglický zpěvák s irskými kořeny v hudbě zabrušuje do různých žánrů a největší úspěch získal díky hitům jako The A Team, I See Fire a Shape Of You. Na letišti v pražských Letňanech budou Sheeranovi předskakovat držitel Brit Award a tří nominací na Grammy, písničkář James Bay a severská popová zpěvačka Zara Larsson.

Z nových alb, která vyjdou v pátek 5. 7., může zaujmout reedice koncertu organizovaného Rolling Stones se spoustou hostů (třeba The Who nebo John Lennon s Yoko Ono) z roku 1968 Rock & Roll Circus. Z úplně jiného soudku pak vyjde třeba třetí pokračování řady mixtapes Hood Celebrity. Pod názvem Ca$hanova Bulhar na něm vystupují hosté jako slovenská zpěvačka Louisa z comebackgangu a TK27, fotbalista Tomáš Kučera.

Foto: Beats for Love

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!