Vary po čtyřiapadesáté. Křišťálový glóbus dostala Julianne Moore, symfonický orchestr zahrál upravené hity Beatles

Vary po čtyřiapadesáté. Křišťálový glóbus dostala Julianne Moore, symfonický orchestr zahrál upravené hity Beatles 

V Karlových Varech v pátek večer začal další ročník filmového festivalu. Oscarová herečka Julianne Moore dostala od Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus a Český národní symfonický orchestr rozezpíval dav před hotelem Thermal s hity slavných brouků z Liverpoolu.

Velké filmy a samozřejmě hvězdy stříbrného plátna. Karlovy Vary na festivalu první kategorie představují to nejlepší, co lze v daném období nabídnout. I proto se už od prvního dne a večera u červeného koberce tiskly davy fanoušků, kteří jdou na film nebo právě čekají na svou oblíbenou star.

Tou nejvýraznější je letos oscarová herečka Julianne Moore, která hned na zahájení převzala Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Celý večer si podle vlastních slov užila i díky tomu, že ho mohla strávit se svou rodinou. Dcerou a také manželem Bartem Freundlichem, který ji režíroval ve filmu Po svatbě. Ten herečka představila jako zahajovací snímek celého festivalu.

Ti návštěvníci, kteří neměli místa na slavnostním ceremoniálu, počkali před hotelem na tradiční zahajovací koncert. Na pódiu vedle červeného koberce zahrál Český národní symfonický orchestr pod vedením Carla Davise. V rámci Beatles Night hudebníci nabídli netradiční podobu hitů jedné z nejslavnějších kapel všech dob. Jeho střípky si můžete prohlédnout na našem instagramu. Při doznívání smyčců ještě jednou přivítal festivalové návštěvníky ohňostroj.

Na Beatles dnes navazujeme i my. Brzy vám nabídneme hodnocení filmu Yesterday, který už běží v české disitribuci. V našich mikro-recenzích nepřijdete také o filmy Panorama, Devadesátky, Dafne nebo Světlo mého života režiséra Caseyho Afflecka.

Mezinárodní fetival v Karlových Varech potrvá devět dní a zavře své brány 6. července. Dění můžete sledovat s námi na sociálních sítítch pod #kvifformuji.

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!