Mig 21 se s novým singlem Hyjé! přenesli na Divoký západ. Na podzim vyrazí na turné

Mig 21 se s novým singlem Hyjé! přenesli na Divoký západ. Na podzim vyrazí na turné  

Mig 21 vydali nový singl Hyjé! s atmosférou Divokého západu. Píseň má zároveň sloužit jako pozvánka na připravované podzimní turné. To vyvrcholí třemi koncerty v Lucerna Music Baru v Praze.

Po singlu Hurá!, který oblíbená česká kapela vydala letos na jaře k stejně pojmenovanému jarnímu turné, jsou tu Mig 21 s novým, navazujícím singlem Hyjé!. „Že po jarním Hurá! Tour musí následovat podzimní Hyjé! Tour, to nám doklaplo logicky. Ale z toho zase logicky vyplynulo, že musíme natočit píseň s názvem Hyjé!,“ vysvětlil s humorem zpěvák Mig 21 Jiří Macháček.

Nový singl připomíná italský spaghetti western. Složil ho kytarista Mig 21 Tomáš Polák, který chtěl náladou i kytarovým riffem vzdát poctu Ennio Morriconemu i filmům Sergia Leoneho. Produkce skladby se ujal Tomáš Konůpka ze skupiny Mydy Rabycad.

Ještě žijem, ještě naděje jsou,“ zpívá v Hyjé! Macháček. Pozitivní poselství písně jde ale poznat i z hravého, film připomínajícího zvuku spolu s Macháčkovým optimistickým hlasem. Na novém albu, na kterém se singl Hyjé! objeví, skupina aktuálně pracuje. Ještě předtím však k singlu natočí během léta videoklip, na který se fanoušci mohou těšit v září.

Novou skladbu mohou fanoušci slyšet jak na letních festivalech, kde jsou na programu i Mig 21, tak na podzimním turné kapely, jež po ní nese název. S Hyjé! Tour bude kapela v říjnu a listopadu brázdit republiku. V Brně na Flédě a pak v pražském Lucerna Music Baru zahrají rovnou třikrát. Vstupenky na podzimní koncerty jsou v prodeji.

Foto: archiv Universal Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!