Horor Annabelle 3 žije ze svých démonických předchůdců a jména Jamese Wana

Horor Annabelle 3 žije ze svých démonických předchůdců a jména Jamese Wana55%

Do kin se potřetí vrací posedlá panenka Annabelle, další díl ze série spin-offů hororového hitu V zajetí démonů z roku 2013, který vychází z případů amerických démonologů Warrenových.

Kariéra manželské dvojice vyšetřovatelů paranormálních jevů Eda a Lorraine (zemřela letos v dubnu ve věku 92 let) Warrenových je skutečně rozsáhlá, pro filmaře tak představuje takřka bezednou studnici námětů.

Kromě dosud nevyjasněných událostí v domě v Amityville je mediálně propíraným případem i panenka, kterou údajně posedl duch malé holčičky Annabelle. Z kauzy volně vychází stejnojmenná série spin-offů úspěšného hororu V zajetí démonů.

Po dvou nepříliš povedených snímcích Annabelle a Annabelle 2: Zrození zla se do dalšího pokračování vrátili filmoví Warrenovi v podání Very Farmigy a Patricka Wilsona. Režie se tentokrát ujal Gary Dauberman, který spolupracoval na trilogii od jejího počátku coby scenárista a jenž se podílel se i dalším ze spin-offů s názvem Sestra.  

Zápletka třetího dílu se tentokrát točí okolo věhlasného „okultního muzea“ Warrenových – pečlivě střežené místnosti v jejich domě, kde přechovávají veškeré nebezpečné předměty, které nasbírali při řešení svých démonických případů, a to včetně zmíněné zlé panenky.

Do popředí se v novém příběhu dostává malá dcera vyšetřovatelů Judy, která už se ve starší podobě objevila v dřívějším V zajetí démonů i jeho sequelu. Judy má kvůli kontroverznímu zaměstnání svých rodičů potíže s nalezením kamarádů. Jako jedna z mála se k ní neobrací zády její příležitostná chůva, přívětivá středoškolačka Mary Ellen (Madison Iseman).

Během hlídání v den Judyiných narozenin se k ní nenadále přidá kamarádka Daniela (Katie Sarife), která však kurážným chováním maskuje vnitřní stigma po tragické smrti svého otce. Když zvědavá Daniela slídí po komoře s prokletými exponáty, nechtěně vyprovokuje démona v Annabelle a vypustí ven všechno zlo, které manželé potlačovali.

Madison Iseman, Katie Sarife a Mckenna Grace. Foto: Warner Bros Entertainment

Časově se třetí pokračování omezilo pouze na několik hodin, děj tentokrát postupuje velmi pomalu s poměrně hutnou atmosférou. Celou dobu se však svým jen mírným gradováním tváří, že směřuje k převratnému odhalení, které se bohužel nedostaví. Jako záchranné lano pro tvůrce, kteří už evidentně vařili z vody, bylo zapojení všech démonů ukrytých v zaprášeném muzeu – tím ale honili příliš zajíců najednou.

Mezi tuctovými, byť neokoukanými tvářemi dospívajících postav je příjemným zpestřením představitelka Judy, dětská herečka McKenna Grace, která svůj talent předvedla už coby mladší verze Tonyi Hardingové v biografii Já, Tonya. Duo Farmiga a Wilson podalo klasický výkon, jenž neurazí, ani nenadchne.

Annabelle 3 je nicméně vykalkulovaným navázáním na své předchůdce se zdůrazněním slavného producentského jména Jamesa Wana a samostatně by nejspíš neobstála.  

Foto: Warner Bros Entertainment

Názor informuji.cz: 55%

Kdy a kde dávají film: Annabelle 3

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!